GRIZLY świętuje 10. urodziny! Specjalne ceny na ulubione produkty i prezent do zakupów od 250 zł.
Jak już sama nazwa wskazuje, GRIZLY ryż sushi to specjalny rodzaj ryżu przeznaczony do przygotowania popularnego japońskiego przysmaku sushi. Charakteryzuje się krótkimi, owalnymi ziarnami, które po ugotowaniu stają się lepki, co ułatwia formowanie i jedzenie pałeczkami. Nie obawiaj się, przygotowanie ryżu jest szybkie i łatwe, a co więcej, ryż wyróżnia się naprawdę świetnym smakiem. Dla ciekawostki – wiedziałeś, że sushi oznacza "kwaśny ryż"? Wspomnianą kwasowość ryż uzyskuje przez dodanie octu ryżowego. Jeśli nie masz go w swoich zapasach, sprawdź naszą ofertę octów.
Dlaczego warto wybrać GRIZLY ryż sushi:
✅ owalne ziarna
✅ lepka konsystencja ułatwiająca jedzenie pałeczkami
✅ idealny do przygotowania sushi
Jak go wykorzystać?
Oczywiście do przygotowania już kilkakrotnie wspomnianego sushi. Oprócz ryżu sushi będziesz potrzebować również wodorostów Nori, octu ryżowego lub gotowej zaprawy, maty do zawijania sushi, marynowanego imbiru, sojowego sosem, wasabi, świeżych warzyw, ryb oraz owoców morza. Ryż dokładnie przepłucz w letniej wodzie. Włóż do garnka i zalej wodą tak, aby ryż była przykryty o 1 cm. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj, aż woda wyparuje. Wymieszaj ryż i zostaw w garnku na około 5 minut. Następnie wymieszaj z octem ryżowym lub zaprawą do sushi i gotowe!
Klasyfikacja administracyjna: ziarna i produkty zbożowe
Skład: średnioziarnisty ryż łuskany 100 %
Kraj pochodzenia: Wietnam
Przechowywanie: Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.