RABAT 20% na wszystkie produkty z kategorii Zdrowe przekąski z kodem: PRZEKASKI20
Ciasto gruszkowe z migdałami
Dajemy Ci świetną wskazówkę dotyczącą wypieków bezglutenowych z naszą ulubioną mąką migdałową, która nie tylko świetnie wygląda, ale także dobrze smakuje.
I zaczynamy:
Mąkę migdałową wymieszać z cynamonem, dodać jajka, zmiękczone masło i zagnieść ciasto. Wyłóż tortownicę o średnicy 22 cm.
Gruszki pokrój obrane i pokrój w cieńsze plasterki, ułóż w foremce i posyp cynamonem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 ° C przez około 10 minut.
W międzyczasie przygotuj karmel: na patelni wymieszaj cukier i olej i dodaj śmietanę, ciągle mieszając. Pozwól bąbelkować, aż karmel zgęstnieje.
Gotowe ciasto polać karmelem i udekorować migdałami.
Życzymy dobrego smaku.