
Banan z kremem migdałowym
Kolejna ciekawa inspiracja na słodkie śniadanie jest tutaj! Banan z kremem migdałowym, kokosem i migdałami jest odpowiedni, gdy masz…
Spróbuj naszego szczerego, drobno zmielonego 100% masła migdałowego. Migdały pieczemy na sucho gorącym powietrzem, aby żadne inne składniki nie dostały się do nich, mielimy je na najdelikatniejszą konsystencję i z miłością napełniamy powstającym kremem piękne słoiki.
Kurier DHL Express (old.payment_prepay_type_order_prepay_gopay) | 14,90 zł |
---|---|
Kurier DHL Express (platność z wyprzedzeniem) | 14,90 zł |
Kurier DHL Express (dobírka) | 19,90 zł |
DHL - odbiór w punkcie (dobírka) | 14,90 zł |
DHL - odbiór w punkcie (old.payment_prepay_type_order_prepay_gopay) | 9,90 zł |
DHL - odbiór w punkcie (platność z wyprzedzeniem) | 9,90 zł |
Masło migdałowe jest mielone i ubijane na pyszną delikatną konsystencję. Masła produkowane są regularnie w małych seriach, dzięki czemu gwarantujemy wyjątkową jakość i świeżość każdej sztuki.
Masło migdałowe to naturalne źródło białka, w 100 g znajdujemy aż 21 g, co jednocześnie zawiera zaledwie 21 g węglowodanów. Możesz być zaskoczony, że znajdziesz w nim aż 53 g tłuszczu! Ale nie masz się czego obawiać, ponieważ zawiera głównie zdrowe tłuszcze. Tłuszcze jedno- i wielonienasycone zawarte w maśle migdałowym wspierają zdrowe serce. Krem migdałowy może być świetną zdrową przekąską dla każdego, kto chce wzbogacić swoją dietę o naturalny pokarm z wysokim źródłem energii, witaminą E i magnezem.
Czy masło migdałowe jest zdrowe? Tak, to najzdrowsze z masła orzechowego. Odpowiednie spożycie magnezu z diety pomaga zmniejszyć uczucie zmęczenia i znużenia, utrzymuje prawidłową funkcję białek i syntezę mięśni. Zawarte w nim tłuszcze są roślinne i nienasycone i są dobre dla naszego zdrowia! Dlatego masło migdałowe jest jeszcze zdrowsze niż masło mleczne. Oprócz tłuszczów masło migdałowe jest również cennym źródłem białka i innych substancji. Zawiera m.in. witaminy E, B1 i B3, koenzym Q10, kwas foliowy, magnez i fosfor.
Do czego używać masła migdałowego? Doskonale sprawdza się jako dodatek do koktajli, zarówno owocowych, jak i proteinowych czy do smoothie. Możesz go wykorzystać do przyprawiania potraw, uzyskasz pyszny orzechowy smak i jednocześnie wszystkie walory odżywcze krem migdałowy polubisz w kuchni, bo można go wykorzystać między innymi do pieczenia. Sportowcy będą zachwyceni możliwością dodania bogatej w składniki odżywcze pasty orzechowej do twarogu. Inne zastosowania to płatkowanie lub smarowanie owoców (takich jak nagietki jabłkowe lub banan).
Jak przechowywać masło migdałowe? Po otwarciu najlepiej przechowywać w lodówce lub w ciemnym miejscu w temperaturze około 20 °.
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2504 kJ / 598 kcal |
Tłuszcze: | 52,5 g |
w tym nasycone: | 4,1 g |
Węglowodany: | 21 g |
z których cukrów: | 4,9 g |
Błonnik: | 10,9 g |
Białka: | 21 g |
Sól: | 0 g |
Skvělá chuť i konzistence. Dobré jak na sladkou tak slanou kuchyni.
vynkající
Výborný
výborné
Top
Kolejna ciekawa inspiracja na słodkie śniadanie jest tutaj! Banan z kremem migdałowym, kokosem i migdałami jest odpowiedni, gdy masz…
Ta owsianka jest stworzona dla miłośników gorących słodkich śniadań. I zaczynamy: Ugotuj kaszę jaglaną według instrukcji producenta.…
Mąka z tapioki pozyskiwana jest z korzenia manioku i jest bardzo zdrowa. Nie musisz więc mieć wyrzutów sumienia za te naleśniki i na…