GRIZLY Białko sezamowe 500 g
Białko sezamowe jest pełne minerałów i błonnika. Uzyskuje się go poprzez ekstrakcję nasion sezamu. Zawiera niezbędne aminokwasy omega 6 i 9, żelazo, cynk.
InPost Paczkomaty | 11,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 17,99 zł |
Kurier DHL Express | 21,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Białko sezamowe 500 g
Białka to ważna grupa substancji pełniących różne funkcje w organizmie. Najważniejsza jest funkcja budulcowa, czyli tworzy aktywną masę ciała. Białka składają się z aminokwasów, z których część jest niezbędna dla organizmu. Te niezbędne aminokwasy muszą być spożywane w diecie. Należy zwrócić uwagę na ich regularną dostawę.
Stosować w smoothie lub innych napojach, do wypieków, deserów, ciastek, jogurtów, śniadań.
Kraj pochodzenia: Indie, Niemcy
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1560 kJ / 373 kcal |
Tłuszcze: | 10 - 20 g |
w tym nasycone: | 5 g |
Węglowodany: | 15 g |
z których cukrów: | 5 g |
Błonnik: | 10 - 30 g |
Białka: | 45 - 55 g |
Sól: | 0,5 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Neutralny w smaku, doskonały do owsianki i jogurtu. Dobra konsystencja.
Doskonały smak i zagęszczacz do gotowania
Smakuje orzechowo z tyłu języka. Bardzo nie lubię konsystencji w wodzie czy jogurcie. Rzeczywiście, jak ktoś tutaj napisał, tak jakbyś pił/jedł piasek. Postaram się go wykorzystać do pieczenia. Nie mogę tego zjeść bez dosłodzenia.
Pierwsze zakupione białko. Polecam zmieszać go z czymś, co ma wystarczająco mocny smak, ponieważ sam w sobie ma raczej nieprzyjemny smak, ale jeśli wrzucę go do bałaganu, nie pachnie. Prawdopodobnie bardziej nadaje się do słonych przepisów.
Smak jest w porządku, ale kiedy mieszam z mlekiem i bananem, białko czuję jak piasek