Promocja 20 % na wszystkie kremy orzechowe! Kod rabatowy: ORZESZEK20
GRIZLY Fasola Adzuki BIO 500 g
Adzuki to małe, wydłużone fasolki o barwie od ciemnoczerwonej do brązowej, z typową białą linią po jednej stronie. Po ugotowaniu uzyskują łagodny, słodko-orzechowy posmak. Są bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, a zwłaszcza japońskiej. Ciesz się nimi w jakości organicznej.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Fasola Adzuki BIO 500 g
- Klasyfikacja administracyjna: Rośliny strączkowe
- Skład: fasola Adzuki * 100%
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Kraj pochodzenia : Chiny
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Adzuki to małe podłużne fasole, roślina o nazwie Vigna angularis. Pochodzą z Azji Środkowej i Wschodniej. Najczęściej spotykamy inne rodzaje fasoli: biała mała i duża jumbo, czarna, podbite oko, czerwona nerka, adzuki, pinto, mungo (golden vigna) i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i zawiera głównie duże ilości wapnia i potasu, a także kwas foliowy, fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Fasola Adzuki jest lepiej trawiona niż inne rośliny strączkowe i ma bardzo pozytywny wpływ na pracę nerek.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
Sposób użycia: Fasolę przed gotowaniem należy namoczyć w wodzie przez 8 godzin (najlepiej na noc). Następnie wylej wodę, opłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez około 45-50 minut do miękkości. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: satureja, kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek. Po ugotowaniu uzyskują delikatny orzechowy posmak. Nadają się do przyrządzania zup, past, kaszek, puddingów i sałatek. Fasola Adzuki jest często gotowana w Japonii ze słodkim ryżem. Rezultatem jest czerwone naczynie o nazwie „Adzuki-mochi”.
Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1 154kJ / 276 kcal |
Tłuszcze: | 1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,1 g |
Węglowodany: | 44,8 g |
z których cukrów: | 2,2 g |
Błonnik | 28,1 g |
Białka: | 25,5 g |
Sól: | 0,06 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Fasola bardzo smaczna.