Wyprzedaż magazynowa! Rabat 20 % na produkty z kategorii wyprzedaż magazynowa. Kod: WYPRZEDAZ20
GRIZLY Fasola czarne oczko 1000 g
Jasna fasola ma typową czarną plamkę z jasną kropką pośrodku, więc otrzymała nazwę czarne oko. Ma delikatny maślany smak, który z łatwością może przypominać ciecierzycę.
InPost Paczkomaty | 15,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 16,99 zł |
Kurier DHL Express | 20,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Fasola czarne oczko 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna: rośliny strączkowe
- Skład: fasola czarna oczko 100%
- Kraj pochodzenia : Myanmar (Birma)
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Pochodzą z Afryki. W naszym kraju spotykamy głównie nasiona fasoli zwyczajnej, która uprawiana jest w wielu odmianach, ich nasiona różnią się kolorem, kształtem i wielkością. Najczęściej możemy spotkać inne rodzaje fasoli: białą małą i dużą jumbo , czerwoną , adzuki , pinto , mungo i inne. Fasola jest bogata w wysokiej jakości białko roślinne i stanowi głównie magazyn witamin i minerałów. Zawierają duże ilości wapnia i potasu oraz większe ilości kwasu foliowego, ale także fosfor, magnez, jod i żelazo, niacynę i prowitaminę A. Są dobre dla serca, krążenia i nadciśnienia. Dzięki zawartości błonnika pomagają regulować pracę jelit. Są odpowiednie dla diabetyków. Fasola jest również uprawiana na strąki lub kiełki, które jednak są klasyfikowane jako warzywa.
Sposób użycia: Fasolę przed gotowaniem moczyć w wodzie na 10 - 12 godzin (przez noc). Następnie wylej wodę, przepłucz fasolę i gotuj w nowej wodzie przez około 30-40 minut. Aby zmniejszyć wzdęcia, zalecamy dodanie ziół takich jak: satureja, kminek, koper włoski, kurkuma, kolendra czy majeranek. Fasola może również kiełkować, co dodatkowo zwiększy przyswajalność wysokiej jakości białek roślinnych i wzbogaci nas o inne witaminy i minerały. Z fasoli możemy też zrobić pyszne pasty lub ciekawe sałatki. Nadaje się do zup, sosów lub jako zdrowy dodatek.
Więcej informacji o roślinach strączkowych i ich właściwościach znajdziesz na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1324 kJ / 311 kcal |
Tłuszcze: | 1,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 54,1 g |
z których cukrów: | 0 g |
Błonnik | 8,2 g |
Białka: | 23,5 g |
Sól: | 0,04 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Kupujemy regularnie, jesteśmy zadowoleni. Fasola dobrze się gotuje i ma przyjemny smak.
Dobre i pyszne
Jestem zadowolona, szczególnie z ceny
Garnitury dla surowych wegan
Świetny.