
Chleb z pastą z tuńczyka
I zaczynamy: Tuńczyka wymieszać ze wszystkimi składnikami oprócz rzodkiewki i słonecznika i doprawić. Kromki chleba posyp masłem i…
Łuskane ziarna słonecznika czeskiego są doskonałym źródłem błonnika, białka roślinnego, żelaza i zdrowych tłuszczów. Mają delikatny orzechowy smak i nadają się do sałatek, musli lub do pieczenia.
Kurier DHL Express (platność z wyprzedzeniem) | 14,90 zł |
---|---|
Kurier DHL Express (dobírka) | 19,90 zł |
DHL - odbiór w punkcie (dobírka) | 14,90 zł |
DHL - odbiór w punkcie (platność z wyprzedzeniem) | 9,90 zł |
Cechy i zalety: Nasiona słonecznika są bardzo bogate w wysokiej jakości białko roślinne, błonnik, żelazo i zdrowe tłuszcze. Ponadto znajdziemy w nich zaskakująco wysokie stężenie składników odżywczych korzystnych dla układu nerwowego. W szczególności jest to magnez, potas, mangan, tryptofan i fenyloalanina. Zawiera również dużą ilość witaminy E (niezbędny przeciwutleniacz rozpuszczalny w tłuszczach) lub selenu.
Nasze nasiona słonecznika pochodzą z Czech.
Zastosowanie: Nasiona słonecznika mają bardzo uniwersalne zastosowanie. Nadają się do posypywania słodkich i pikantnych potraw, podczas pieczenia domowych wypieków, a także mogą być używane jako część musli lub ich własnej mieszanki orzechowo-owocowej . Z nasion możemy również zrobić domowe masło z nasion lub mleko. Są pyszną częścią pesto i past.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2370 kJ / 572 kcal |
Tłuszcze: | 45 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 5,5 g |
Węglowodany: | 19,7 g |
z których cukrów: | 1,7 g |
Błonnik: | 8.9 |
Białka: | 19 g |
Sól: | 0,2 g |
Oceňuji obal . Semínka jsou kvalitní, uřčitě znovu objednám.
chut dobra
používam na pečenie chleba sú vynikajúce a ujde sa aj papagájom
čerstvé, křupavé
Pobavil mě sáček s uzávěrem, ze kterého jdou semínka sypat.
I zaczynamy: Tuńczyka wymieszać ze wszystkimi składnikami oprócz rzodkiewki i słonecznika i doprawić. Kromki chleba posyp masłem i…
I zaczynamy: Dobrze zagnieść świeże drożdże, olej, wodę i pieczywo i odstawić na około 5 minut. Po starzeniu kładziemy ją na gładką…