
Proste ciasto z komosy ryżowej
I zaczynamy: Quinę gotujemy w lekko osolonej wodzie w proporcji 1: 2. Boczek pokroić w kostkę i razem z cebulą smażyć do uzyskania…
Obsługa klienta
662 967 375Z Premium członkostwem otrzymujesz:
Gratisy
i próbki
Lepsze ceny
na wybrane produkty
Darmowa dostawa
juŻ od 150zł
Quinoa biała to naturalnie bezglutenowe pseudozboża, które są bardzo lekkostrawne i łatwe w przygotowaniu. Dziś stała się trendem zdrowej diety i powinna być częścią zbilansowanej diety każdego gospodarstwa domowego. Ciesz się tym w jakości organicznej.
InPost Paczkomaty | 11,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 17,99 zł |
Kurier DHL Express | 21,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 zł |
Cechy i zalety: Quinoa to pseudozboże, które jest naturalnie bezglutenowe. Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie starożytni Aztekowie i Inkowie uważali ją za świętą i „matkę zbóż”. Dziś stała się trendem zdrowej diety i powinna być częścią zbilansowanej diety każdego gospodarstwa domowego. Zawiera dużą ilość białka i błonnika, zbilansowaną ilość aminokwasów, a także szeroką gamę witamin i minerałów (A, B, C, magnez, wapń, żelazo, fosfor, mangan, miedź, cynk). Nadaje się do spalania tłuszczu i doskonale wpływa na trawienie.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
Sposób użycia: Nadaje się do wielu rodzajów potraw, stosowany jako dodatek oraz jako składnik dania głównego. Można go łączyć z warzywami, mięsem, ale także z suszonymi owocami (śliwki, morele, żurawina) lub orzechami (migdały, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie) i nasionami (len, chia, słonecznik). Świetnie smakuje również z roślinami strączkowymi , gdzie razem tworzą bardzo pożywne połączenie. Jeszcze lepszy smak uzyskamy, jeśli zamiast czystej wody użyjemy do gotowania np. bulionu warzywnego lub drobiowego, ale także ziół, cebuli i czosnku.
Sposób przygotowania : Przed gotowaniem zalecamy dokładne wypłukanie, najlepiej na sicie, aby uniknąć gorzkiego posmaku. Potrzebujemy około dwa razy więcej wody na filiżankę, ale dostajemy prawie trzy razy więcej komosy ryżowej. Gotuj jak ryż, aż woda wyparuje, około 15-20 minut.
Możesz przeczytać więcej o quinoa i jej właściwościach na naszym niedźwiedzim blogu. W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1568 kJ / 373 kcal |
Tłuszcze: | 6,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,9 g |
Węglowodany: | 60,1 g |
z których cukrów: | 6,3 g |
Białka: | 13,1 g |
Błonnik | 9 g |
Sól: | 0,02 g |
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
polecam
Quinoa została dostarczona w dobrze zamkniętym opakowaniu, wystarczy wziąć wymaganą ilość i ponownie zamknąć wieczko. Świetny w smaku.
Świetny.
I zaczynamy: Quinę gotujemy w lekko osolonej wodzie w proporcji 1: 2. Boczek pokroić w kostkę i razem z cebulą smażyć do uzyskania…
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji