GRIZLY SWEETS bezglutenowa mieszanka do wypieku - świąteczne pierniczki 560 g
Dzięki mieszance na bezglutenowe pierniki świąteczne bez problemu upieczesz najsmaczniejsze ciasteczka. Dzięki przepisowi od renomowanego cukiernika Twój wynik zawsze będzie doskonały.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 13 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Sweets bezglutenowa mieszanka do wypieków - świąteczne pierniczki 560 g
- Klasyfikacja administracyjna: Młyńskie produkty zbożowe - mieszanka do przygotowania dań gotowych
- Składniki: Mieszanka bezglutenowa (ryż, ziemniaki, tapioka, kukurydza i kasza gryczana), mąka cukrowa, soda oczyszczona, proszek kakaowy, przyprawy piernikowe, zagęszczacz: guma ksantanowa.
- Kraj producenta: Republika Czeska
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie nadające się do recyklingu, które należy do żółtego pojemnika.
Cechy i zalety: Dzięki bezglutenowej mieszance na pyszne pierniki świąteczne wypieki są proste, szybkie i przyjemne. Podstawą bułek jest wysokiej jakości mieszanka z naturalnych składników bezglutenowych, takich jak mąka ryżowa, ziemniaczana, kukurydziana, gryczana i tapioka. Wszystko gotowe do dodania masła, jajek i miodu oraz późniejszego wypieku. Piernik bożonarodzeniowy smakuje jak w domu dzięki uczciwej recepturze bez barwników, aromatów i innych nienaturalnych składników.
- Bezglutenowe
- Domowy przepis stworzony przez renomowanego cukiernika
- Surowce wysokiej jakości
- Nie zawiera barwników, aromatów i innych składników, których zwykle nie używasz w domu podczas pieczenia
- Świeżo przygotowane w Czechach
Przepis: Do przygotowania ciasta potrzebne są następujące płynne składniki:
- 60 g miodu
- 50 g masła
- 2 jajka
Wymieszaj zawartość torebki z pozostałymi składnikami i zrób gładkie ciasto. Najlepiej odpocząć w lodówce na noc. Następnie
na posypanej stolnicy mąką bezglutenową rozwałkować ciasto na placek o grubości około 5 mm i wyciąć kształty. Piec w 160 ° C przez około 12 minut. Piernik po wyjęciu z piekarnika musi być złocisty, ale nadal musi być miękki w dotyku. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Następnie zdejmij z talerza.
GRIZLY Wskazówka: Pierniki po upieczeniu są miękkie, więc można je udekorować i od razu zjeść. Jeśli chcesz przechowywać, zalecamy w zamkniętym pojemniku.
Darina de Oliveira Costa to cukierniczka, która nie pozwala na uczciwość i jakość swoich produktów i lubi dodawać własne innowacje do tradycyjnych receptur. Jest twórcą całej linii GRIZLY Sweets i jednocześnie jej twarzą.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1541 kJ / 365 kcal |
Tłuszcze: | 0,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,3 g |
Węglowodany: | 84,6 g |
z których cukrów: | 26,9 g |
Błonnik: | 1 g |
Białka: | 3,9 g |
Sól: | 0,1 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Jestem niezmiernie zadowolona, zamiast miodu używam syropu z cykorii, więc były po prostu słodkie i ciasto wyszło świetnie, ale faktem jest, że zapomniałam o nim przez 14 dni w lodówce :). Znakomity w smaku i nie do odróżnienia od klasycznego glutenu, planuję dokupić więcej razy w przyszłym roku.
Kupiłem pierwszy, na razie piernik jest twardy, ale jestem weganinem, więc procedura nie była przestrzegana.
Dziękuję bardzo za tę mieszankę cukierków. Super, cukierek był bardzo udany. Ciasto zadziałało dobrze, co czasami jest problemem w przypadku ciasta bezglutenowego. Świetny w smaku, nie do odróżnienia od glutenu.
Postaram się dbać w najbliższą sobotę
Świetny. Mieliśmy też w zeszłym roku. Spróbowali także reszty rodziny bez diety.