GRIZLY
SWEETS bezglutenowa mieszanka do wypieku - świąteczne pierniczki 560 g
Dostępne
dostarczymy 17. 12.
#
Dostawa od 12,00 zł
Z mieszanką na bezglutenowe pierniczki świąteczne łatwo upieczesz najsmaczniejsze ciasteczka. Dzięki przepisowi od renomowanej cukierniczki Twój wynik zawsze będzie doskonały. Aby ułatwić Ci pracę, dołożyliśmy do mieszanki piękną foremkę w kształcie misia.
Popis
GRIZLY Sweets Mieszanka do pierników bezglutenowych 560 g
Z mieszanką bezglutenową do pysznych pierników świątecznych pieczenie jest łatwe, szybkie i pełne radości. Bazą do pierników jest wysokiej jakości mieszanka stworzona z naturalnie bezglutenowych składników takich jak mąka ryżowa, ziemniaczana, kukurydziana, gryczana i tapiokowa. Wszystko jest już gotowe do dodania masła, jajek i miodu, a następnie pieczenia. Proste, prawda? Aby jeszcze bardziej ułatwić Ci pracę, dołączyliśmy do mieszanki do pierników piękną foremkę w kształcie... misia, oczywiście.
Pierniki będą smakować jak domowe dzięki uczciwej recepturze bez barwników, aromatów i innych sztucznych dodatków.
Zalety bezglutenowych mieszanek GRIZLY Sweets:
- bezglutenowe
- domowa receptura stworzona przez renomowaną cukierniczkę
- wysokiej jakości składniki
- bez barwników, aromatów i wszelkich innych dodatków, których zwykle nie używasz w pieczeniu w domu
- wyprodukowane świeżo w Czechach
Przepis
Do przygotowania ciasta potrzebujesz tych płynnych składników:
Zawartość opakowania wymieszaj z pozostałymi składnikami i wypracuj gładkie ciasto. Pozostaw na noc w lodówce do odpoczynku. Następnie wałkuj przez folię na stolnicy posypanej bezglutenową mąką na grubość około 5 mm i wycinaj kształty. Piecz w 160 °C przez około 12 minut. Pierniki muszą mieć złotawą barwę, ale po wyjęciu z piekarnika powinny być jeszcze miękkie w dotyku. Pozwól im całkowicie ostygnąć, a następnie zdejmij z blachy. Ilość ciasta odpowiada standardowej jednej porcji tradycyjnych ciasteczek, co daje około 2 - 2,5 blachy. Zależy to od wielkości foremek, grubości ciasta i wielkości blachy.
GRIZLY tip
Pierniki są miękkie od razu po upieczeniu, więc możesz je udekorować i od razu jeść. Jeśli chcesz je przechowywać, zalecamy umieścić je w zamkniętym pojemniku.
Darina de Oliveira Costa
Darina de Oliveira Costa jest cukierniczką, która ceni uczciwość i jakość swoich produktów oraz chętnie wprowadza innowacje do tradycyjnych przepisów. Jest twórczynią całej serii GRIZLY Sweets i jej twarzą.
Bezglutenowe ciasteczka i łatwe pieczenie świąteczne 🎄 z mieszankami GRIZLY Sweets.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1541 kJ / 365 kcal |
Tłuszcze: | 0,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,3 g |
Węglowodany: | 84,6 g |
z których cukrów: | 26,9 g |
Błonnik: | 1 g |
Białka: | 3,9 g |
Sól: | 0,1 g |
Składniki: Mieszanka bezglutenowa (ryż, ziemniaki, tapioka, kukurydza i kasza gryczana), mąka cukrowa, soda oczyszczona, proszek kakaowy, przyprawy piernikowe, zagęszczacz: guma ksantanowa.
Kraj producenta: Republika Czeska
Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
Opakowanie: Opakowanie nadające się do recyklingu, które należy do żółtego pojemnika.