GRIZLY Syrop z cykorii 450 g
Syrop z cykorii to niskokaloryczny naturalny słodzik o niskim indeksie glikemicznym i wysokiej zawartości błonnika. Jest odpowiedni dla diabetyków i nie zawiera glutenu, laktozy ani aromatów.
Najlepsza dostawa na adres | 14,99 zł |
---|---|
InPost Paczkomaty | 9,98 zł |
Kurier DHL Express | 19,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 9,99 zł |
Pobranie | 5 zł |
i do punktów odbioru
GRIZLY Syrop z cykorii 450 g
- Klasyfikacja administracyjna: Substancje słodzące
- Składniki: 100% ekstrakt z korzenia cykorii (oligofruktoza i fruktooligosacharydy)
- Kraj pochodzenia: Niemcy
- Przechowywanie: Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. .
- Opakowanie: Plastikowa butelka
Zalety i właściwości: Syrop z cykorii (pierwotnie „płynna cykoria”) to składnik żywności o wysokiej zawartości oligofruktozy, która jest otrzymywana w wyniku częściowej hydrolizy inuliny z cykorii. Syrop to roztwór oligofruktozy, fruktozy, glukozy i sacharozy w wodzie. Słodzik to niskokaloryczna alternatywa dla zwykłego cukru stołowego. Pozyskiwany jest z korzenia cykorii, który ma swoje korzenie w Europie, ale dziś jest powszechnie spotykany niemal na całym świecie, zwłaszcza w okolicach dróg, łąk i lasów. Większość z nas zna już cykorię jako substytut kawy bezkofeinowej, ale powoli staje się ona rozpoznawalna w przemyśle spożywczym dzięki swojej przydatności do produkcji naturalnych słodzików. Syrop z cykorii ma taką samą słodycz jak cukier, ale w przeciwieństwie do niego ma wysoką zawartość błonnika (prawie 70%) i indeks glikemiczny poniżej 5 (cukier ma IG 65). Nadaje się dla diabetyków, nie zawiera glutenu, laktozy, konserwantów ani aromatów, nie niszczy szkliwa zębów. Produkt nie zawiera substancji słodzących.
Zastosowanie: Syrop z cykorii można całkowicie zastąpić miodem lub klasycznym cukrem. Słodzik może być stosowany jako topping do naleśników, gofrów, przy produkcji lodów i słodkich napojów. Również do przygotowania wszystkich pieczonych i niewypieczonych deserów, herbatników i biszkoptów. Dodatkowo można częściowo zastąpić tłuszcz piekarski jadalnym tłuszczem, a tym samym obniżyć całkowitą wartość kaloryczną całego posiłku. Wystarczy zastąpić 4 g tłuszczu zaledwie 1 g syropu.
Wartośći odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 709 kJ / 169 kcal |
Tłuszcz: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 9,5 g |
w tym cukry: | 9,5 g |
Białko: | 0 g |
Błonnik: | 65,5 g |
Sól: | 0,6 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Doskonałe wykorzystanie smaku zamiast cukru w herbacie
Również doskonałe ????????
lubię używać
Dla tych, którzy nie chcą dosładzać cukrem świetny wybór.
Opakowanie jest łatwe do otwarcia. Czy nadal nagrywasz taśmę? Rozumiem, że otrzymałem reklamację dotyczącą wadliwego opakowania.