DARMOWA DOSTAWA do paczkomatów przy zakupach od 100 zł! | PREZENT do zamówień od 200 zł
GRIZLY Ziarna kakaowe całe BIO 1000 g
Ziarna kakaowe charakteryzują się gorzkim smakiem, w którym szybko się zakochasz. Dobrze smakują same w sobie i są dodawane do deserów, drinków i egzotycznych dań głównych. Z ziaren kakaowych można również zrobić wysokiej jakości czekoladę domowej roboty. Ponadto jako nieprażone lepiej zachowują naturalne substancje.
InPost Paczkomaty | 15,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 16,99 zł |
Kurier DHL Express | 20,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Ziarna kakaowe całe BIO 1000 g
- Składniki: 100% całe nieprażone ziarna kakaowe, odmiana Criollo.
- Kraj producenta: Panama
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
- Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów, dwutlenku siarki lub sezamu
Stosowanie ziaren kakaowych:
posypać - gotowe desery, sałatki owocowe posypać ziarnami kakaowca lub dodać do ulubionej owsianki lub jogurtu
domowa czekolada - do przygotowania domowej czekolady będziesz potrzebować tylko ziarna kakaowe i cukru trzcinowego, podsmaż ziarna kakaowe na patelni przez 5 minut, włóż do blendera, gdy są jeszcze ciepłe i wymieszaj, dodaj cukier i miksuj, aż uwolni się masło kakaowe i mieszanka osiąga gładką konsystencję, na blasze wlać czekoladę do pożądanego kształtu, na końcu można jeszcze gorącą czekoladę posypać orzechami lub suszonymi owocami
napoje - podczas miksowania fasolę można dodać do smoothie
sosy - z mieszanych i krótko palonych ziaren kakaowych można zrobić słony sos, podstawą jest smażona cebula, czosnek, tymianek i chilli, następnie dodaje się czekoladę i na koniec bulion gotujemy przez 7 minut i doprawiamy solą i pieprzem
Kuchnia meksykańska - w przepisach meksykańskich czekolada z fasoli jest szeroko stosowana w pikantnych potrawach, zwykle dodaje się ją w małych porcjach wraz z przyprawami
desery - zamiast zwykłego kakao możesz użyć mieszanki fasoli w swoich klasycznych słodkich przepisach
Ziarna kakaowe to suszone owoce drzewa kakaowego, które pochodzi z tropikalnego regionu Ameryki Południowej, gdzie było uprawiane w V wieku. Dzięki Hiszpanom ziarna kakaowe dotarły do Europy i w XVI wieku stały się popularnym surowcem.
Rekomendowana dawka
Ziarna kakaowe to tak naprawdę 100% kakao, więc nigdy nie spożyjesz tylu powszechnie dostępnych zwykłych kakao. Można je jeść same, aby powstrzymać głód. Szybko się nasyca, a słodki smak można odpędzić. Na pierwszy rzut oka ich smak jest bardzo gorzki, co może Cię zaskoczyć. Jednak ten niezwykły smak z łatwością polubisz przy innych kęsach.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2782 kJ / 673 kcal |
Tłuszcze: | 52 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 33 g |
Węglowodany: | 25,8 g |
z których cukrów: | 0,2 g |
Błonnik: | 25,6 g |
Białka: | 13 g |
Sól: | 0,2 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Doskonały przysmak pełen ważnych składników odżywczych. Trochę gorzka i mocna czekolada. Uważaj, jest tak samo uzależniający, jak pyszny.
Musiałem się przyzwyczaić do smaku, dziś jest super.
Ciekawa potrawa, w każdej chwili można ją spożywać w niewielkich ilościach.
Absolutny przysmak! Polecam !
Najlepsze zaopatrzenie w energię.