Dubajska czekolada mleczna z nadzieniem pistacjowym i kunafeh.
Popis
Orient Delight czekolada dubajska 200 g
Nie musisz lecieć do Dubaju, ta luksusowa przyjemność już dotarła do nas i czeka, aż trafi również do Twojego domu. A radzimy dobrze, z zamówieniem nie zwlekaj za długo, bo czekolada z Dubaju to prawdziwa gwiazda, a więc naprawdę jest pożądana i czasem trudno ją dostać. Nic dziwnego, ponieważ jak tylko odkryjesz jej smak, zakochasz się w niej na dobre. Puszysta pistacjowa pianka, ekskluzywna czekolada, chrupiący kanafeh tworzą razem nieodpartą mieszankę, którą doceni każdy koneser czekolady.
Czekolada jako symbol luksusu
Dlaczego cały świat oszalał na punkcie czekolady z Dubaju? Ponieważ zobaczył ją w mediach społecznościowych. Czekolada z Dubaju jest wyjątkowo fotogeniczna, a gdy ją przekroisz, natychmiast przyciąga Cię swoją pistacjową pianką, puszystą jak chmurka, a kiedy ją spróbujesz, dopiero zrozumiesz to ogólne podekscytowanie. Inspiracja do jej produkcji pochodzi z tradycyjnych arabskich przepisów.


Co to jest kanafeh?
To właśnie on reprezentuje w recepturze czekolady z Dubaju tradycję Bliskiego Wschodu. Kunafa, zwana także kanafeh lub knafeh, to kultowy deser, którego pierwotne przepisy można znaleźć w kuchniach osmańskich i arabskich. Słynie z delikatnie słodkiego smaku, a do jego przygotowania używa się m.in. sera, słodkiego syropu z dodatkiem pistacji lub cienkich nitek makaronowych, które między innymi odpowiadają za jego chrupkość. I to właśnie ta chrupkość, jaką poczujesz, gdy ugryziesz czekoladę dubajską.
Dlaczego warto spróbować czekoladę dubajską?
- nadzienie kunafa: bogaty smak pistacji w połączeniu z czekoladą i charakterystycznym chrupnięciem
- ekskluzywny prezent dla miłośników słodkości
- wspaniała zarówno z wyglądu, jak smaku

Składniki
Wartości odżywcze na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2230 kJ / 533 kcal |
Tłuszcz: | 36 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 17 g |
Węglowodany: | 43 g |
w tym cukry: | 26 g |
Białko: | 10 g |
Sól: | 0,0 g |
Klasyfikacja
Składniki: | Czekolada mleczna (cukier, w pełni utwardzony olej roślinny (jądra palmowe), kakao: minimum 35 %, mleczny permeat w proszku, emulgatory: fosfatyd amonowy, poliglicerynowy polirycynooleinian (roślinny), emulgator (E492): sorbitan tristearynian, sól, krem pistacjowy (cukier, olej roślinny (palmowy), pistacje, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyny (sojowe), sól, barwnik: chlorofile i chlorofileiny, naturalny aromat waniliowy), prażona kunafa (mąka pszenna, roślinne ghee (palmowe), woda, masło ghee, cukier, glukoza, skrobia kukurydziana, masło, mleko w proszku, sól), czekolada biała (cukier, w pełni uwodorniony olej roślinny (palmowy), odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory: fosfatydy amonowe, poliglicerylowy polirycynooleinian, sól), barwnik: miedziowe kompleksy chlorofili i chlorofilein. |
---|---|
Alergeny: | Może zawierać ślady orzechów arachidowych, sezamu i innych orzechów. |
Kraj pochodzenia: | Dubaj, Zjednoczone Emiraty Arabskie |