Reflex Nutrition 100% Native Whey 1800 g
Najczystsza forma serwatki dostępna na rynku - żadne inne białko nie osiąga takiej jakości. Reflex Nutrition gwarantuje absolutną czystość i skuteczność - 100% białka pozyskiwane jest w natywnej technologii bezpośrednio ze świeżego mleka.
Kurier DHL Express (platność z wyprzedzeniem) | 14,90 zł |
---|---|
Kurier DHL Express (dobírka) | 19,90 zł |
DHL - odbiór w punkcie (dobírka) | 14,90 zł |
DHL - odbiór w punkcie (platność z wyprzedzeniem) | 9,90 zł |
Reflex Nutrition 100% Native Whey 1800 g
Główne zalety produktu:
- 100% białko jest delikatnie pozyskiwane bezpośrednio ze świeżego mleka od krów z kontrolowanych europejskich gospodarstw karmionych wyłącznie trawą, jednorazowo pasteryzowane = maksymalna możliwa wydajność i czystość
- 80 g białka w 100g!
- Wysokiej jakości białko - ponad 6g BCAA w porcji (35g) - najwyższa zawartość aminokwasów egzogennych
- Zawartość czwartej generacji przyjaznych bakterii DUOLAC®
- Jakość i parametry bardzo zbliżone do mleka kobiecego
- Wolny od zanieczyszczeń zawartych w zwykłym białku serwatkowym
- Czysty i naturalny smak
100% Native Whey to absolutny top wśród białek - dzięki zastosowanej technologii natywnej, typowe białka serwatkowe, gdy białko pozyskiwane jest z serwatki, czyli produktu wtórnego, a nie bezpośrednio z mleka, w ogóle nie mogą się równać!
Białko serwatkowe jest zdecydowanie najcenniejszym ze wszystkich białek dla organizmu, ale różne metody przetwarzania prowadzą do bardzo różnych typów tych białek pod względem składu, zanieczyszczeń i smaku. I tutaj tylko natywna technologia gwarantuje parametry jak najbardziej zbliżone do pierwotnej naturalnej postaci cząsteczek serwatki zawartej w świeżym mleku. Cząsteczki są ekstrahowane bezpośrednio z mleka, co nie powoduje ich uszkodzenia, jak ma to miejsce w przypadku produkcji konwencjonalnej. Zaletą jest też jedna pasteryzacja - zwykle jest ona pasteryzowana dwukrotnie, co powoduje denaturację cząsteczek białka). Ponadto cały proces przetwarzania odbywa się w zaledwie dziesięciu stopniach Celsjusza.
Wyższa zawartość aminokwasów
Sposób przetwarzania oczywiście wpłynie na zawartość aminokwasów - 100% Native Whey zawiera do 16% więcej L-Leucyny, więcej niezbędnych aminokwasów i prawie 40% więcej cystyny w porównaniu do klasycznie produkowanego białka serwatkowego.
Przyjazne bakterie DUOLAC®
Probiotyki są ściśle związane z funkcją przewodu pokarmowego, a tym samym wchłanianiem składników odżywczych. Jeśli jednak będą przechowywane nieprawidłowo, będzie to miało znaczący wpływ na ich skuteczność. Dlatego firma Cell Biotech opracowała opatentowane, obecnie przyjazne dla DUOLAC® bakterie czwartej generacji (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium Lactis i Lactobacillus Rhamnosus) przechowywane przy użyciu specjalnej technologii chłodzenia, peptydy i polisacharydy, które zapewniają bakteriom trwałą stabilność i zapewniają, że zdecydowana większość z nich do przewodu pokarmowego żywy iw dobrym stanie.
Opakowanie: 1,8 kg
Ostrzeżenie: Postępuj zgodnie z zalecaną procedurą dozowania! Nie nadaje się dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Nie nadaje się dla osób poniżej 16 roku życia. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie zastępuje zróżnicowanej diety. Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu i użyciu zawsze mocno zakręcaj pokrywkę. Spożyć w ciągu 3 miesięcy od otwarcia lub do daty minimalnej trwałości. Odpowiedni dla wegetarian. Może zawierać śladowe ilości skorupiaków, ryb i glutenu.
Rekomendowana dawka
Zmieszać 35 g (około 1 poziomowa miarka 60 ml) z 250 ml wody lub w shakerze lub mikserze. Aby uzyskać mocniejszy, bardziej kremowy lub bardziej intensywny smak, wymieszaj z niewielką ilością wody lub mleka. Spożywać 2-3 porcje dziennie.
Wartości odżywcze
Informacja żywieniowa smak czekolada perfection (czekolada), truskawki i śmietanka (truskawka), lody waniliowe (wanilia):
Informacje o wartości odżywczej | 100 gramów | 35 g * |
wartość energetyczna | 1591 kJ / 375 kcal | 557 kJ / 131 kcal |
Tłuszcze W tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,1 g 0,45 g | 0,39 g 0,16 g |
Węglowodany Z których cukrów | 10,7 g <0,4 g | 3,75 g <0,2 g |
Błonnik | 1 g | 0,35 g |
Białka | 80 g | 28 g |
Sól | 0,45 g | 0,2 g |
Bifidobacterium Bifidum | 600 000 000 MO | 210 000 000 MO |
Lactobacillus Rhamnosus | 600 000 000 MO | 210 000 000 MO |
Lactobacillus acidophilus | 600 000 000 MO | 210 000 000 MO |
Profil niezbędnych aminokwasów: | ||
Leucyna | 11717 mg | |
Izoleucyna | 5320 mg | |
Walina | 5378 mg | |
Lizyna | 9200 mg | |
Metionina | 2394 mg | |
Fenyloalanina | 3847 mg | |
Treonina | 4850 mg | |
Tryptofan | 2108 mg | |
Warunkowo niezbędny profil aminokwasów: | ||
Arginina | 2677 mg | |
Cystyna | 2468 mg | |
Kwas glutaminowy | 17652 mg | |
Histydyna | 2153 mg | |
Proline | 5701 mg | |
Tyrozyna | 3888 mg | |
Profil aminokwasów zbędnych: | ||
Alanina | 4322 mg | |
Kwas asparaginowy | 10268 mg | |
Glicyna | 1801 mg | |
Seryna | 4477 mg |
MO - mikroorganizmy w czasie produkcji
Składniki: natywny koncentrat serwatki (60%), natywny izolat serwatki (35%), aromat, kakao w proszku (tylko dla doskonałości czekolady), zagęszczacz karboksylometyloceluloza, słodzik sukraloza, barwnik (betanina - tylko dla truskawek i śmietanki), barwnik (beta karoten - tylko do lodów waniliowych), słodzik glikozydowy stewiolowy, LAB2PRO® (Bifidobacterium Bifidum, Lactobacillus Rhamnosus, Lactobacillus Acidophilus).
Recenzje użytkowników
Do tego produktu nie dodano żadnych recenzji