GRIZLY świętuje 10. urodziny! Specjalne ceny na ulubione produkty i prezent do zakupów od 250 zł.
Awokado - ciasto limonkowe
I zaczynamy:
Formę wyściełamy papierem do pieczenia.
Umieść wszystkie składniki na skórce w mikserze i mieszaj do uzyskania gładkości. Oczywiście, jeśli lubisz chrupiącą skórkę, możesz zostawić w mieszance większe kawałki orzechów. Przełóż masę do formy do ciasta i ułóż rękoma na dnie i brzegach.
Teraz mamy miejsce na wypełnienie. Ponownie użyjemy miksera. Dodajemy do niego obrane i wypestkowane awokado, ricottę, mąkę kokosową, skórkę i sok z limonki. Syrop klonowy, mleko kokosowe, ekstrakt waniliowy i sól. Miksujemy do pięknie gładkiej konsystencji. Wlej powstałą śmietanę do wcześniej przygotowanego ciasta. Chłodzimy przez co najmniej 3 godziny, najlepiej na noc.
Udekoruj ciasto startym kokosem, nasionami chia i owocami do smaku.