By Palo Sekerka
Palo Sekerka należy do czołowych szefów kuchni Michelin ze Słowacji. Przez siedem lat pracował w restauracji z gwiazdką Michelin w Paryżu, gdzie przeszedł przez wszystkie stanowiska, aż w końcu został jej szefem kuchni. Pomimo tych sukcesów Palo zdecydował, że nadszedł czas, aby wrócić na Słowację. Na ojczystej ziemi wykorzystał swoje bogate doświadczenie, które odzwierciedla się również w recepturach kremów orzechowych, które stworzył wspólnie z Grizly.
Razem przynosimy wam trzy wyjątkowe kremy orzechowe i mamy nadzieję, że ich nietypowe smaki przypadną wam do gustu. Każdy krem zawiera przyprawy, które nadają mu wyjątkowy charakter. Niezależnie od tego, czy chodzi o andaliman z Indonezji, pieprz Tellicherry z Indii, pastę miso, czy wietnamski cynamon. Główną ideą wyjątkowej linii kremów orzechowych by Palo Sekerka jest wyzwanie. Wyzwanie, aby wprowadzić nowe, nietuzinkowe smaki do już pysznych kremów.




Podobnie jak my w Grizly, Palo uważa, że smak jest najważniejszy w jedzeniu. I że jeśli chce się coś doprowadzić do perfekcji, potrzeba czasu, dużo czasu. To właśnie odróżnia kremy orzechowe by Palo Sekerka od innych. Podczas tworzenia receptur kremów poświęciliśmy czas, a efekt naprawdę jest tego wart.



