DARMOWA DOSTAWA do paczkomatów przy zakupach od 100 zł! | PREZENT do zamówień od 200 zł
Country Life Płatki jaglane BIO 250 g
Płatki jaglane w jakości ekologicznej o wyraźnym smaku. Szybkie i łatwe przygotowanie. Szerokie zastosowanie w kuchni. Nadają się szczególnie do przyrządzania owsianek, ale można nimi również zagęszczać i stosować jako spoiwo do klopsików czy past do smarowania.
InPost Paczkomaty | 15,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 16,99 zł |
Kurier DHL Express | 20,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
Country Life Płatki jaglane BIO 250 g
Wskazówki i przepisy dotyczące użytkowania:
- Owsianka - płatki wystarczy zalać gorącą wodą, napojem roślinnym lub mlekiem
- Zupy kremowe - do zupy jarzynowej dodać płatki, chwilę gotować i dokładnie wymieszać
- Wypieki - przygotowując chleb, naleśniki, herbatniki czy dalamanis, zastąpić 1/4 mąki płatkami
- Smoothie - wymieszaj ulubione owoce z wodą, napojem roślinnym lub mlekiem, dodaj gotowane płatki, nasiona, jogurt, syrop, warzywa lub cokolwiek innego do smaku
- Pasztety, burgery, pieczeń - płatki lekko wymieszaj z duszonymi lub pieczonymi warzywami, gotowanymi roślinami strączkowymi, dodaj jajka, smażoną cebulę, zioła, czosnek, sól i wodę według potrzeb, smaż lub zapiekaj w piekarniku
- Smażone warzywa - lekko podsmażone warzywa polać wodą, dodać płatki (tylko trochę do zagęszczenia), gotować i mieszać kilka minut, doprawić sosem sojowym, umeoctem i delikatnymi drożdżami, do smaku można dodać tofu lub tempeh
- Ciasteczka bez pieczenia - płatki wymieszaj z namoczonymi suszonymi owocami, olejem kokosowym i syropem, możesz dodać nasiona, orzechy, suszony kokos, karob lub cynamon; uformuj kulki i obtocz je w wiórkach kokosowych, karobie lub sezamie
Kasza jaglana jest wytwarzana z prosa poprzez usunięcie okrywy nasiennej z ziarna. W dawnych czasach były szeroko stosowane m.in. do przyrządzania sandacza czy jagnięciny. Przez jakiś czas kaszę jaglaną wyparł z kuchni ryż, ale na szczęście to się stopniowo zmieniało. Płatki jaglane powstają poprzez parowanie i prasowanie ziaren prosa.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
Przechowuj je w chłodnym miejscu, w lodówce latem, ponieważ mają tendencję do jełczenia i mają krótszy okres przydatności do spożycia niż inne płatki.
Składniki: Płatki jaglane*.
Może zawierać śladowe ilości glutenu.
*produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego
Alergeny: gluten
Przechowywanie: W temperaturze do 20 ° C i wilgotności względnej do 65%. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1540 kJ / 364 kcal |
Tłuszcz: | 4,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,0 g |
Węglowodany: | 69,0 g |
w tym cukry: | 4,0 g |
Białko: | 11,0 g |
Sól: | 0,01 g |