GRIZLY Bułka tarta kukurydziana, 1000 g
Bułka tarta kukurydziana to bezglutenowa opcja do zawijania mięsa, ryb i warzyw przed smażeniem. Dodatkowo możesz go używać do zagęszczania zup.
Pakowanie
Bułka tarta kukurydziana to bezglutenowa opcja do zawijania mięsa, ryb i warzyw przed smażeniem. Dodatkowo możesz go używać do zagęszczania zup.
| Informacje żywieniowe na 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 1515 kJ / 357 kcal |
| Tłuszcze: | 0,4 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,06 g |
| Węglowodany: | 77,3 g |
| z których cukrów: | <0,5 g |
| Błonnik: | 4,9 g |
| Białka: | 8,6 g |
| Sól: | 0,84 g |
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Bułka tarta kukurydziana 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna: produkty zbożowe
- Skład: Kukurydza mielona 100%
- Kraj pochodzenia: Republika Czeska
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Bułka kukurydziana jest zrobiona z kaszki kukurydzianej i niewielkiej ilości soli. To bezglutenowa alternatywa dla klasycznej bułki tartej.
Zastosowanie: Możesz użyć bułki tartej kukurdzanej do zawijania mięsa, ryb lub warzyw przed smażeniem, ale także do zagęszczania sosów i zup. Jeśli zastąpisz klasyczną bułkę tartą w trójpaku bułką kukurydzianą, przygotowana potrawa wchłonie mniej tłuszczu, a skórka będzie bardziej chrupiąca.
W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki.
Składniki
| Informacje żywieniowe na 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 1515 kJ / 357 kcal |
| Tłuszcze: | 0,4 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,06 g |
| Węglowodany: | 77,3 g |
| z których cukrów: | <0,5 g |
| Błonnik: | 4,9 g |
| Białka: | 8,6 g |
| Sól: | 0,84 g |
