Bułka tarta kukurydziana to bezglutenowa opcja do zawijania mięsa, ryb i warzyw przed smażeniem. Dodatkowo możesz go używać do zagęszczania zup.

Pakowanie

1000 g 13,49 złz VAT 11,47 zł z kodem BOO15 10,32 złdla członków 11,47 zł / kg

Bułka tarta kukurydziana to bezglutenowa opcja do zawijania mięsa, ryb i warzyw przed smażeniem. Dodatkowo możesz go używać do zagęszczania zup.

Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość energetyczna: 1515 kJ / 357 kcal
Tłuszcze: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,06 g
Węglowodany: 77,3 g
z których cukrów: <0,5 g
Błonnik: 4,9 g
Białka: 8,6 g
Sól: 0,84 g
Minimalna trwałość Min. trvanlivost do 16. 8. 2025

Podobne produkty

Popis

GRIZLY Bułka tarta kukurydziana 1000 g

  • Klasyfikacja administracyjna: produkty zbożowe
  • Skład: Kukurydza mielona 100%
  • Kraj pochodzenia: Republika Czeska
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)

Cechy i zalety: Bułka kukurydziana jest zrobiona z kaszki kukurydzianej i niewielkiej ilości soli. To bezglutenowa alternatywa dla klasycznej bułki tartej.

Zastosowanie: Możesz użyć bułki tartej kukurdzanej do zawijania mięsa, ryb lub warzyw przed smażeniem, ale także do zagęszczania sosów i zup. Jeśli zastąpisz klasyczną bułkę tartą w trójpaku bułką kukurydzianą, przygotowana potrawa wchłonie mniej tłuszczu, a skórka będzie bardziej chrupiąca.

W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki.

Składniki

Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość energetyczna: 1515 kJ / 357 kcal
Tłuszcze: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,06 g
Węglowodany: 77,3 g
z których cukrów: <0,5 g
Błonnik: 4,9 g
Białka: 8,6 g
Sól: 0,84 g