GRIZLY Ciemna czekolada 60% do fontann, 500 g
Wysokiej jakości gorzka czekolada z 60% zawartością kakao w formie pastylek od czeskiego producenta zachwyci Cię wyśmienitym maślano-słodko-gorzkim smakiem.
Pakowanie
Wysokiej jakości gorzka czekolada z 60% zawartością kakao w formie pastylek od czeskiego producenta zachwyci Cię wyśmienitym maślano-słodko-gorzkim smakiem.
Wartość odżywcza na 100 g
| Wartość energetyczna: | 2405 kJ / 579 kcal |
| Tłuszcze: | 42,5 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 26,2 g |
| Węglowodany: | 40,3 g |
| z których cukrów: | 37,4 g |
| Błonnik | 7,4 g |
| Białka: | 5,3 g |
| Sól: | 0,03 g |
Klasyfikacja
| Klasyfikacja administracyjna: | Produkty czekoladowe |
|---|---|
| Skład: | Massy kakaowej (UTZ-MB), cukier, masło kakaowe (UTZ-MB), proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu (UTZ-MB), emulgator (sojowy lecytyna), ekstrakt waniliowy Bourbon Madagascar |
| Alkohol: | Może zawierać ślady mleka, orzechów ziemnych, innych orzechów w skorupkach, glutenu, sezamu i siarczanów. |
| Kraj pochodzenia: | Czechy |
| Opakowanie: | Opakowanie PP wielokrotnego zamknięcia lub pakowane w próżni w opakowaniu PP (podczas transportu może wystąpić rozpróżniowanie, co nie wpłynie na jakość) |
| Przechowywanie: | Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. |
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Ciemna czekolada 60% do fontann 500 g
Ciemną czekoladę z 60% zawartością kakao w postaci drobnych kawałków szczególnie wykorzystasz przy pieczeniu. To, co wyróżnia ją na tle innych czekolad, to fakt, że możesz ją używać do fontann czekoladowych. Ma wyższy zawartość masła kakaowego i temperaturę topnienia między 31 a 35 stopniami. Kakao w tej czekoladzie pochodzi z drzewa kakaowego. Poza wspomnianą możliwością wykorzystania czekolady w fontannach, czekoladowe kawałki mają naprawdę szerokie zastosowanie. W pieczeniu nie może ich zabraknąć w ciasteczkach typu chocolate chip. Są doskonałe do ciasta, ale również do dekoracji naleśników i placuszków. Świetnie nadają się do muffinek, wykorzystywane do czekoladowych polew wszelkiego rodzaju, a także nie ma nic złego w tym, gdy dodasz garść do porannej owsianki lub musli. Nie mówiąc już o tym, że ich subtelny gorzko-słodki smak będzie Ci smakować, gdy po prostu spożyjesz je same lub w mieszance orzechowo-owocowej.
Dlaczego warto wybrać GRIZLY Ciemną czekoladę 60%?
- odpowiednia do fontann czekoladowych
- temperatura topnienia między 31 a 35 °C i wyższa zawartość masła kakaowego
- idealne połączenie gorzko-słodkiego smaku
Składniki
Wartość odżywcza na 100 g
| Wartość energetyczna: | 2405 kJ / 579 kcal |
| Tłuszcze: | 42,5 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 26,2 g |
| Węglowodany: | 40,3 g |
| z których cukrów: | 37,4 g |
| Błonnik | 7,4 g |
| Białka: | 5,3 g |
| Sól: | 0,03 g |
Klasyfikacja
| Klasyfikacja administracyjna: | Produkty czekoladowe |
|---|---|
| Skład: | Massy kakaowej (UTZ-MB), cukier, masło kakaowe (UTZ-MB), proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu (UTZ-MB), emulgator (sojowy lecytyna), ekstrakt waniliowy Bourbon Madagascar |
| Alkohol: | Może zawierać ślady mleka, orzechów ziemnych, innych orzechów w skorupkach, glutenu, sezamu i siarczanów. |
| Kraj pochodzenia: | Czechy |
| Opakowanie: | Opakowanie PP wielokrotnego zamknięcia lub pakowane w próżni w opakowaniu PP (podczas transportu może wystąpić rozpróżniowanie, co nie wpłynie na jakość) |
| Przechowywanie: | Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. |
