GRIZLY

Kaszka jaglana BIO 1000 g

24,99 zł

24,99 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 9. 10.

#

Dostawa od 11,49 zł

Kaszka jaglana to bezglutenowy wariant zdrowego śniadania w ekologicznej jakości. Dodaj orzechy, suszone owoce i nasiona, aby uzyskać wspaniały smak i uzupełnienie składników odżywczych.

Popis

GRIZLY Kaszka jaglana BIO 1000 g

  • Klasyfikacja administracyjna:  produkt zbożowy - kaszka błyskawiczna
  • Skład: proso ekstrudowane * 100%
  • * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
  • Wyprodukowano w Czechach
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)

Cechy i zalety: Owsianka zbożowa to jeden z najzdrowszych wariantów słodkiego śniadania. Kaszka jaglana wytwarzana jest w procesie ekstruzji, czyli metody obróbki technologicznej polegającej na wyciskaniu zmielonego zboża, roślin strączkowych lub okopowych przez walec ekstruzyjny, podgrzewając w ten sposób, odparowując wodę i spieniając produkt. Owsianka jest naturalnie bezglutenowa, bardzo lekkostrawna, dobrze smakuje i jest bogata w węglowodany złożone, ale także błonnik, który przyczynia się do prawidłowego trawienia i pomaga regulować poziom cukru we krwi. Kasza jaglana zawiera cenne witaminy, zwłaszcza z grupy B i E oraz minerały takie jak magnez, potas, żelazo i fosfor.

Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.

Zastosowanie: Kaszka jaglana podobnie jak inna jednosurowa owsianka Grizly, charakteryzuje się szybkim, łatwym i różnorodnym przygotowaniem. Możesz go przygotować zarówno na słodko, jak i na słono, jako zagęszczacz do zup, do przygotowania ciasta, a nawet do mięsa. Najlepiej smakuje ugotowany w napoju warzywnym lub mleku, posypany orzechami , nasionami oraz suszonymi lub świeżymi owocami. Możesz również dodać łyżkę masła orzechowego , miodu, syropu lub innego aromatu .

Sposób przygotowania: W ciepłym napoju ziołowym, mleku lub wodzie wymieszać owsiankę w proporcji około 3 łyżki owsianki na 100 ml płynu. Zamieszaj i krótko gotuj lub odstaw.

Składniki

Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość energetyczna: 1549 kJ / 365 kcal
Tłuszcze: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 74 g
z których cukrów: <0,5 g
Białka: 9,3 g
Sól: <0,01 g