Dostępne
dostarczymy 9. 10.
#
Dostawa od 11,49 zł
Kaszka jaglana to bezglutenowy wariant zdrowego śniadania w ekologicznej jakości. Dodaj orzechy, suszone owoce i nasiona, aby uzyskać wspaniały smak i uzupełnienie składników odżywczych.
Popis
GRIZLY Kaszka jaglana BIO 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna: produkt zbożowy - kaszka błyskawiczna
- Skład: proso ekstrudowane * 100%
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Wyprodukowano w Czechach
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Owsianka zbożowa to jeden z najzdrowszych wariantów słodkiego śniadania. Kaszka jaglana wytwarzana jest w procesie ekstruzji, czyli metody obróbki technologicznej polegającej na wyciskaniu zmielonego zboża, roślin strączkowych lub okopowych przez walec ekstruzyjny, podgrzewając w ten sposób, odparowując wodę i spieniając produkt. Owsianka jest naturalnie bezglutenowa, bardzo lekkostrawna, dobrze smakuje i jest bogata w węglowodany złożone, ale także błonnik, który przyczynia się do prawidłowego trawienia i pomaga regulować poziom cukru we krwi. Kasza jaglana zawiera cenne witaminy, zwłaszcza z grupy B i E oraz minerały takie jak magnez, potas, żelazo i fosfor.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
Zastosowanie: Kaszka jaglana podobnie jak inna jednosurowa owsianka Grizly, charakteryzuje się szybkim, łatwym i różnorodnym przygotowaniem. Możesz go przygotować zarówno na słodko, jak i na słono, jako zagęszczacz do zup, do przygotowania ciasta, a nawet do mięsa. Najlepiej smakuje ugotowany w napoju warzywnym lub mleku, posypany orzechami , nasionami oraz suszonymi lub świeżymi owocami. Możesz również dodać łyżkę masła orzechowego , miodu, syropu lub innego aromatu .
Sposób przygotowania: W ciepłym napoju ziołowym, mleku lub wodzie wymieszać owsiankę w proporcji około 3 łyżki owsianki na 100 ml płynu. Zamieszaj i krótko gotuj lub odstaw.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1549 kJ / 365 kcal |
Tłuszcze: | 3,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,5 g |
Węglowodany: | 74 g |
z których cukrów: | <0,5 g |
Białka: | 9,3 g |
Sól: | <0,01 g |