GRIZLY

Kukurydza na popcorn 500 g

5,99 złz VAT

11,98 zł / kg

100% ziarna kukurydzy do przygotowania pysznego i chrupiącego popcornu. Idealne na patelnię, do mikrofalówki i do popcornownicy.

Popis

GRIZLY Kukurydza do popcornu 500 g

Przygotuj pyszny popcorn z naszych 100% ziaren kukurydzy. Ciężka żółta kukurydza nadaje się na patelnię, do mikrofalówki, piekarnika i popcornownicy. Możesz przygotować go w wersji słonej lub słodkiej. Nasze ziarna kukurydzy pozwalają na przygotowanie świeżego, chrupiącego popcornu, który wypełni kuchnię zapachem. Kukurydza da Ci intensywny smak popcornu. Szybka przekąska do wieczornego relaksu i telewizji. Przygotowanie zajmuje kilka minut i możesz zrobić go dla całej rodziny.

Jak przygotować popcorn z ziaren kukurydzy?

Popcorn na patelni – Na patelnię wlej trochę oleju. Po rozgrzaniu wrzuć nasze ziarna kukurydzy i przykryj pokrywką. Ruchami patelni spraw, aby cała kukurydza pękała. Kiedy przestaniesz słyszeć pękanie, zdejmij patelnię z ognia i zdejmij pokrywkę. Pozwól uwolnić się parze, a następnie podaj popcorn z dodatkami.

Popcorn w mikrofalówce – Wsyp kukurydzę do odpowiedniego naczynia z pokrywką, które możesz włożyć do mikrofalówki. Włącz na dużą moc lub wybierz program na popcorn i podgrzewaj przez 2-4 minuty, aż pękanie ustanie.

Popcorn w piekarniku – Rozgrzej piekarnik do 180°C, wyłóż blachę papierem do pieczenia i rozsyp kukurydzę w jednej warstwie. Dodaj łyżkę oleju i wymieszaj. Przykryj blachę folią aluminiową i mocno dociśnij brzegi, aby para nie wydostała się na zewnątrz. Piecz przez 10-15 minut, aż przestanie pękać.

Popcorn w popcornownicy – Postępuj zgodnie z instrukcjami producenta popcornownicy. Zwykle wystarczy wlać kukurydzę do popcornownicy i włączyć ją.

Recept z nerkowcem

Składniki

Wartości odżywcze na 100 g

Wartość energetyczna: 1650 kJ/ 391 kcal
Tłuszcze: 4,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 7,3 g
Białko: 9,4 g
Sól: 0,09 g

Kategorie

Skład: kukurydza 100 %
Alergeny: Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, orzechów i sezamu.
Opakowanie: Opakowanie PP
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem i światłem słonecznym.