Dostępne
dostarczymy 9. 10.
#
Dostawa od 11,49 zł
Brązowa mąka lniana nadaje się do kaszek, zup i zagęszczania. Len brązowy charakteryzuje się typowo orzechowym smakiem. Odpowiednie dla diety bezglutenowej.
Popis
GRIZLY Mąka lniana brązowa 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna : Nasiona oleiste
- Składniki: Mąka lniana - len brązowy 100%
- Kraj pochodzenia: Republika Czeska
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Zalecane w lodówce.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu)
Cechy i zalety: Nasiona są jednym z prawdziwych skarbów żywieniowych. Najlepiej spożywać je na surowo, wtedy mają najwięcej wartości odżywczych. Len mielony daje organizmowi możliwość pełnego wykorzystania wszystkich właściwości odżywczych. Len brązowy charakteryzuje się typowo orzechowym smakiem. Nasiona lnu są poszukiwanym źródłem błonnika, a przede wszystkim białka (ok. 20 g/100 g), dlatego też są popularnym pożywieniem dla wegetarian i wegan. Zawiera witaminy z grupy B i E oraz składniki mineralne (zwłaszcza wapń, żelazo, mangan, magnez, fosfor, potas, selen i cynk).
Zastosowanie: Mąka nadaje się do kaszek, zup lub do zagęszczania, idealna jako składnik domowego chleba, sałatek, jogurtów i smoothie. Odpowiednie dla diety bezglutenowej. Mąka z siemienia lnianego wchłania płyny i pęcznieje.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1900 kJ / 362 kcal |
Tłuszcz: | 32 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4 g |
Węglowodany: | 30 g |
w tym cukry: | 0 g |
Białko: | 24 g |
Błonnik: | 27 g |
Sól: | 0,02 g |