#
#
Mąka ryżowa jest naturalnie bezglutenowa. Wytwarzaną jest z ryżu i nadaje się do zagęszczania zup, domowego wypieku oraz przygotowywania zimnych deserów.
Popis
GRIZLY Mąka ryżowa 500 g
- Klasyfikacja administracyjna : produkty zbożowe - mąka
- Skład : drobno zmielony ryż 100%
- Kraj pochodzenia : Tajlandia
- Przechowywanie : przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Ryż to naturalnie bezglutenowy, bardzo lekkostrawny pokarm, który wywołuje uczucie sytości. Mąka ryżowa zwiększa objętość i wiązanie mieszanek bezglutenowych.
Zastosowanie : Mąka ryżowa ma najszersze zastosowanie ze wszystkich mąk bezglutenowych ze względu na jej bardzo neutralny smak i aromat. Nadaje się do przyrządzania potraw bezglutenowych lub jako zamiennik części mąki pszennej przy gotowaniu zwykłych potraw. Mąką ryżową zagęszczasz zupę lub sos, możesz jej użyć do wypieku słodkich i pikantnych wypieków, do przygotowania naleśników, deserów i owsianek. Idealny do słodkich, niewypieczonych deserów.
W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1507 kJ / 360 kcal |
Tłuszcze: | 1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 80 g |
z których cukrów: | 0 g |
Białka: | 6,5 g |
Sól: | 0,1 g |