Dostępne
dostarczymy 16. 10.
#
Dostawa od 11,49 zł
Orzechy włoskie, z których formowana jest nasza mąka, są bogatym źródłem dobroczynnych tłuszczów, białka i błonnika. Nadaje się do słodkich i pikantnych wypieków, do przyprawiania owsianki, musli czy smoothie.
Popis
GRIZLY Mąka z orzechów włoskich 500 g
- Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone
- Skład: Nieprażone, mielone orzechy włoskie 100%
- Kraj pochodzenia: Słowacja, Węgry, Czechy, Polska
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Mąka otrzymywana jest przez drobne mielenie nieprażonych orzechów włoskich. Orzechy włoskie są bogatym źródłem korzystnych tłuszczów, białek i błonnika. Pod względem zawartości witamin orzechy włoskie są dobrym źródłem witamin B1, B2, B3 (niacyna) i B6. Spośród minerałów znaczna jest zawartość miedzi, cynku, manganu, fosforu, żelaza, magnezu i wapnia.
Zastosowanie: Mąka z orzechów włoskich i nasion jest doskonałym zamiennikiem zwykłej mąki, a także bezglutenowych mieszanek piekarniczych. Ponieważ jest to w 100% orzech w obróbce mielonej, mąka może być dodawana do przyprawiania owsianki, musli, smoothie lub używana do dekoracji domowych, zdrowych lodów. Mąka orzechowa nadaje się do słodkich i słonych wypieków, do wypieku deserów i słodyczy.
W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2738 kJ / 654 kcal |
Tłuszcze: | 65,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 6,1 g |
Węglowodany: | 13,7 g |
z których cukrów: | 2,6 g |
Białka: | 15,2 g |
Błonnik: | 6,7 g |
Sól: | 0 g |