GRIZLY

Mąka z orzechów włoskich 500 g

21,99 zł

43,98 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 16. 10.

#

Dostawa od 11,49 zł

Orzechy włoskie, z których formowana jest nasza mąka, są bogatym źródłem dobroczynnych tłuszczów, białka i błonnika. Nadaje się do słodkich i pikantnych wypieków, do przyprawiania owsianki, musli czy smoothie.

Popis

GRIZLY Mąka z orzechów włoskich 500 g

  • Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone
  • Skład: Nieprażone, mielone orzechy włoskie 100%
  • Kraj pochodzenia: Słowacja, Węgry, Czechy, Polska
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP  (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)

Cechy i zalety: Mąka otrzymywana jest przez drobne mielenie nieprażonych orzechów włoskich. Orzechy włoskie są bogatym źródłem korzystnych tłuszczów, białek i błonnika. Pod względem zawartości witamin orzechy włoskie są dobrym źródłem witamin B1, B2, B3 (niacyna) i B6. Spośród minerałów znaczna jest zawartość miedzi, cynku, manganu, fosforu, żelaza, magnezu i wapnia.

Zastosowanie: Mąka z orzechów włoskich i nasion jest doskonałym zamiennikiem zwykłej mąki, a także bezglutenowych mieszanek piekarniczych. Ponieważ jest to w 100% orzech w obróbce mielonej, mąka może być dodawana do przyprawiania owsianki, musli, smoothie lub używana do dekoracji domowych, zdrowych lodów. Mąka orzechowa nadaje się do słodkich i słonych wypieków, do wypieku deserów i słodyczy.

W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki.

 

 

Składniki

Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość energetyczna: 2738 kJ / 654 kcal
Tłuszcze: 65,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 g
Węglowodany: 13,7 g
z których cukrów: 2,6 g
Białka: 15,2 g
Błonnik: 6,7 g
Sól: 0 g