Dostępne
dostarczymy 21. 2.
#
Dostawa od 16,99 zł
Nie jest wędzone jak wędzone, nie musi to być pachnące mięso, ale migdały jak z bajki, pachnące i przyprawione w prażarce na gorącym powietrzu. Delikatnie słone i chrupiące.
Popis
GRIZLY Migdały wędzone 500 g
Migdały jak z bajki, pachnące i aromatyzowane na palenisku z gorącym powietrzem. Lekko słony i chrupiący smak.
- Klasyfikacja administracyjna: Orzechy suszone
- Składniki: migdały prażone 97,7%, sól, aromat dymny 0,7% (maltodekstryna, E341, składnik aromatyczny), guma akacjowa (E144)
- Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i glutenu.
- Kraj pochodzenia: USA
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu)
- Aromatyzowanie wszystkich orzechów odbywa się w Republice Czeskiej z produktów wysokiej jakości w prażalniku z ciągłym gorącym powietrzem, gdzie temperatura jest stopniowo podnoszona (gorącym powietrzem) bez użycia oleju, co oznacza, że smak orzechów jest zachowany, a wartość kaloryczna nie jest zwiększona. Wszystkie dodatki smakowe są wolne od alergenów i GMO. Zastosowana skrobia jest bezglutenowa. Odpowiedni dla weganów. Pakowanie odbywa się w atmosferze ochronnej, co również wydłuża termin przydatności produktu do spożycia oraz pozwala zachować dotychczasowy smak i jakość orzechów.
- W procesie produkcji nie użyto żadnych GMO, ani nie dodano ich do produktu
- Do produkcji nie zostały użyte żadne produkty pochodzenia zwierzęcego ani nie zostały one dodane do produktu. Produkt nie był narażony na działanie promieniowania jonizującego.
- Wyprodukowano w Czechach
Migdały są częścią ludzkiej diety od niepamiętnych czasów i stały się wyjątkowym produktem spożywczym o szerokim zastosowaniu ze względu na ich bogate wartości odżywcze. Wszystkie badania z udziałem migdałów wskazują na bardzo korzystny wpływ tego owocu na nasz organizm. Migdały zawierają ponad 50 % tłuszczu, który składa się głównie z jednonienasyconych (34 %) i wielonienasyconych (11 %) kwasów tłuszczowych. Wśród pokarmów pochodzenia roślinnego migdały należą do najbogatszych w białko, zawierają prawie 20% białka! Zawierają one tylko około 18% węglowodanów, dlatego warto uzupełnić je bakaliami.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2665 kJ / 645 kcal |
Tłuszcz: | 56 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4,9 g |
Węglowodany: | 22 g |
w tym cukry: | 4,0 g |
Błonnik: | 11,5 g |
Białko: | 24 g |
Sól: | 1,6 g |