GRIZLY Nasiona bazylii do kiełkowania BIO 250 g

Kiełki bazylii mają lekko ostry smak kuchni włoskiej. Wzbogaca każdą dietę w minerały, witaminy i przeciwutleniacze.

Czytaj więcej
Bio
Wegańskie
Bezglutenowe
Bez dodatku cukru
Bez konserwantów
Bez oleju palmowego
79,45 zł w tym VAT
317,80 zł / kg
Grizlíci před vámi už všechno snědli
Czasowo niedostępny
Wysyłka i płatność
Dostawa od 9,90 zł (DHL POP - odbiór w punkcie)
Kurier DHL Express 14,90 zł
DHL POP - odbiór w punkcie 9,90 zł
Dobírka 5 zł
Do 10% zniżki dla zarejestrowanych
Bezpłatne prezenty i próbki przy zakupie
Dostawa do domu
i do punktów odbioru
Ekologiczne pakowanie Twoich przesyłek

GRIZLY Nasiona bazylii do kiełkowania BIO 250 g

  • Klasyfikacja administracyjna: Nasiona do kiełkowania
  • Składniki: bazylia * 100%
  • * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
  • Kraj pochodzenia: Włochy
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu
  • Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)   

Cechy i zalety: Kiełki bazylii mają lekko kwaśny aromatyczny świeży smak. Są bardzo pożywne i bogate w witaminy, minerały i przeciwutleniacze (zwłaszcza polifenole). Kiełki wzbogacają każdą dietę w witaminy, minerały, błonnik, białko i enzymy. Ponadto są bardzo smaczne, które świetnie wyglądają.

Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.

Kiełkując w nasionach aktywujemy enzymy, dzięki czemu kiełki są lekkostrawne. Ponadto w trakcie kiełkowania w ziarnach wzrasta ilość niezbędnych aminokwasów, a zawartość witamin i minerałów wzrasta wielokrotnie.

Sposób użycia: Skiełkowane nasiona bazylii można dodawać do sałatek, makaronów, schłodzonych zup, natłuszczonych ciast lub podczas przygotowywania warzywnych koktajli.

Instrukcja przygotowania: Nasiona namoczyć w wodzie (najlepiej przefiltrowanej bez chloru) na 2-8 godzin. Pozwól nasionom kiełkować w pojemniku do kiełkowania przez 3-4 dni. Płucz nasiona 2-3 razy dziennie podczas kiełkowania. W pełni wykiełkowane nasiona gotowe do spożycia mierzą 2,5-4 cm. Idealna temperatura dla całego procesu to 20 ° C.

Producent:
  • CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
  • IČO: 04084357
  • DIČ: CZ04084357

Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.

Do tego produktu nie dodano żadnych recenzji

Načítání produktů
© 2014–2021 GRIZLY.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone
Stworzone przez FEO

Jestem tu nowy

OTRZYMIESZ NASTĘPUJĄCE KORZYŚCI

Do 10% zniżki na każdy zakup
Im więcej kupisz, tym większy rabat na wszystkie zakupy.
Prezenty urodzinowe
Co roku będziesz cieszyć się urodzinowymi rabatami i kuponami na smaczne niespodzianki.
Przegląd wydarzeń i konkursów
Nie przegapisz już wydarzeń specjalnych, a e-maile dostaniesz także zdrową inspirację.
Adres

Przetwarzamy Wasze dane osobowe w celu dostosowania naszych usług do Waszych indywidualnych potrzeb. Korzystamy przede wszystkim z elektronicznych kanałów marketingowych, gdzie analizujemy dane i oceniamy odpowiednie wyniki. Przekazujemy również dane podmiotom trzecim w celu analizy (np. IBM, Stormware, Acomware, Seznam, Google, Netstep). Są to agencje marketingowe i analityczne. Dane osobowe możemy przetwarzać przez okres 36 miesięcy od daty ich przekazania. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i przysługuje Państwu prawo do sprostowania i usunięcia danych osobowych, jak również do kontroli tych danych przez naszą firmę.         

Warunki ogólne

Klikając 'Utwórz konto', zgadzasz się na Polityka prywatności a se Regulamin.
Chronione przez Google reCaptcha | Polityka prywatności | Regulamin