
Bezglutenowe łapy niedźwiedzia
I zaczynamy: Wszystkie przygotowane przez nas składniki przetworzymy na nasze łapy i połączymy w ciasto, które odstawiamy na chwilę na…
Obsługa klienta
221 530 330Z Premium członkostwem otrzymujesz:
Gratisy
i próbki
Lepsze ceny
na wybrane produkty
Darmowa dostawa
juŻ od 150zł
Orzechy włoskie są bogate w białko, zdrowe tłuszcze, witaminy i minerały. Ze wszystkich orzechów mają nawet największe ilości kwasów tłuszczowych omega-3 i przeciwutleniaczy.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
Cechy i zalety: orzechy włoskie postrzegamy jako nasze lokalne uprawy, orzechy włoskie pojawiły się w naszym kraju tysiące lat temu, ale pochodzą z Iranu. Zawierają zdrowe tłuszcze, błonnik, białko, witaminy i minerały. W porównaniu z innymi orzechami, orzechy włoskie są najważniejszym źródłem przeciwutleniaczy. Są bogate w witaminę E, melatoninę, a także polifenole, które należą do najskuteczniejszych naturalnych substancji zwalczających wolne rodniki. Wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 pozytywnie wpływa na pracę mózgu. Mózg, podobnie jak orzech włoski, składa się głównie z tłuszczów, a ponadto jest niezwykle podobny do orzecha. Obecność w orzechach polifenoli, ALA omega-3, magnezu i argininy z pewnością doceni każdy zwolennik zdrowego stylu życia. Ich niską zawartość węglowodanów docenią zwłaszcza diabetycy, a wysoki udział zdrowych tłuszczy i białek sportowcy.
Zastosowanie: Orzechy włoskie są integralną i bardzo popularną częścią kuchni śródziemnomorskiej i czeskiej. Świetnie smakuje i dodaje składników odżywczych do sałatek warzywnych i koktajli. Samodzielnie lub w połączeniu z suszonymi jabłkami i śliwkami posłuży jako doskonała i zdrowa przekąska. W każde święta spotykamy je w pieczonych ciasteczkach i mają niezastąpione miejsce w wypieku deserów.
Grizly INFO: Orzechy włoskie kupujemy standardowo z Czech. Jeśli jednak słabsze zbiory w Czechach na to nie pozwolą, sięgniemy po orzechy ze Słowacji, Węgier czy Ukrainy. Jakość orzecha włoskiego jest dość zmienna, dlatego zawsze uważnie go monitorujemy i wybieramy najlepsze orzechy.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2587 kJ / 618 kcal |
Tłuszcze: | 59 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 3,4 g |
Węglowodany: | 9,9 g |
z których cukrów: | 1,1 g |
Błonnik: | 6,7 g |
Białka: | 24 g |
Sól: | 0 g |
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Dobra jakość, orzechy dobrze smakują.
Jakość
fajnie, że nie muszę niczego okradać :-D
Orzechy włoskie pochodzące ze Słowacji czasami zawierają kawałki łupin i mają nieco inny smak. Najlepsze w smaku są orzechy włoskie pochodzące z Ukrainy. Ponadto nie zawierają żadnych kawałków muszli.
Świetny. Polecam.
I zaczynamy: Wszystkie przygotowane przez nas składniki przetworzymy na nasze łapy i połączymy w ciasto, które odstawiamy na chwilę na…
I zaczynamy: Najpierw przetworzymy ciemne i jasne ciasto. Następnie ciemne ciasto rozwałkowujemy na folię spożywczą, rozprowadzamy je…
I zaczynamy: Do miski robota wsyp mąkę, cukier i sól. Dobrze wymieszaj mieszaninę, a następnie zrób dziurę w środku. Dodaj połowę…
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji