GRIZLY Proszek Maca BIO, 250 g
Maca to pożywienie bogate w jod, cynk, fosfor, żelazo, witaminy B1, B2, C i E oraz wapń. Dodaj proszek macy do koktajlu, aby zwiększyć spożycie składników odżywczych w diecie.
Pakowanie
| Wartości odżywcze / 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 1503 kJ / 359 kcal | 
| Tłuszcze: | 2 g | 
| w tym nasycone: | <1 g | 
| Węglowodany: | 68 g | 
| z których cukrów: | 31 g | 
| Błonnik: | 7 g | 
| Białka: | 14 g | 
| Sól: | 0,02 g | 
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Proszek Maca BIO 250 g
- Klasyfikacja administracyjna: Superfood
- Składniki: proszek Maca * 100%
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Kraj pochodzenia: Peru
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Maca, warzywo korzeniowe z Andów, z którego wytwarza się organiczny i surowy proszek, jest bardzo bogate w składniki odżywcze. Działa jako afrodyzjak, adaptogen i przeciwutleniacz. Bulwa zawiera jod, cynk, fosfor, żelazo, witaminy B1, B2, C i E oraz wapń. Ceni również wysoki poziom błonnika. Ma bardzo przyjemny, lekko słodki smak, aż po karmel.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
Zastosowanie: Możesz dodać proszek do porannej owsianki, jogurtu lub smoothie, aby zwiększyć spożycie składników odżywczych. Ale nadaje się również do zup, sałatek i sosów. Dzięki delikatnemu słodkiemu smakowi łatwo wkomponuje się w codzienne potrawy i napoje, a jeśli chcesz skosztować gorących potraw, dodaj je na samym końcu, wysoka temperatura może zniszczyć niektóre składniki odżywcze.
Składniki
| Wartości odżywcze / 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 1503 kJ / 359 kcal | 
| Tłuszcze: | 2 g | 
| w tym nasycone: | <1 g | 
| Węglowodany: | 68 g | 
| z których cukrów: | 31 g | 
| Błonnik: | 7 g | 
| Białka: | 14 g | 
| Sól: | 0,02 g | 
 
                         
                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
 
                                     
    