Rabat 20 % na wszystko w ramach akcji Stylowe Zakupy - kod rabatowy: JESIEN2023
- Klasyfikacja administracyjna : Zboża i produkty zbożowe
- Skład : Ryż łuskany średnioziarnisty 100%
- Kraj pochodzenia : Włochy
- Przechowywanie : przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Ma określoną zawartość skrobi, kształt ziaren i lepkość, dlatego nie można go zastąpić innym rodzajem ryżu. Służy do przygotowania popularnego japońskiego przysmaku Sushi, który w tłumaczeniu oznacza „kwaśny ryż”. Tak zwaną kwasowość uzyskuje poprzez dodanie octu ryżowego do gotowego ryżu. Istnieje wiele rodzajów sushi, z których najbardziej znane to np .: maki, uramaki, nigiri i inne.
Sposób użycia : Oprócz ryżu do sushi na pewno będziesz potrzebować: wodorostów do sushi , octu ryżowego Nori lub gotowego bulionu, maty do pakowania sushi, marynowanego imbiru , sosu sojowego , wasabi, świeżych warzyw, ryb i owoców morza.
Sposób przygotowania : Ryż dokładnie opłucz letnią wodą. Włożyć do garnka i zalać taką ilością wody, aby ryż do sushi przekroczył 1 cm. Doprowadź do wrzenia, a następnie wyłącz płomień i gotuj, aż woda wyparuje. Wymieszaj ryż i gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut. Następnie miesza się z octem ryżowym lub bulionem, aby przygotować sushi.