GRIZLY

Ryż do sushi 1000 g

10,90 zł

8,72 zł z kodem WYPRZEDAZ20

10,90 zł / kg

Chcesz miło spędzić wieczór w domu z przyjaciółmi? A może domowe sushi? Nasz ryż do sushi jest podstawowym składnikiem, którego będziesz potrzebować do przygotowania tego popularnego japońskiego przysmaku.

Popis

GRIZLY Ryż do sushi 1000 g

  • Klasyfikacja administracyjna : Zboża i produkty zbożowe
  • Skład : Ryż łuskany średnioziarnisty 100%
  • Kraj pochodzenia : Włochy
  • Przechowywanie : przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
  • Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)

Cechy i zalety: Ma określoną zawartość skrobi, kształt ziaren i lepkość, dlatego nie można go zastąpić innym rodzajem ryżu. Służy do przygotowania popularnego japońskiego przysmaku Sushi, który w tłumaczeniu oznacza „kwaśny ryż”. Tak zwaną kwasowość uzyskuje poprzez dodanie octu ryżowego do gotowego ryżu. Istnieje wiele rodzajów sushi, z których najbardziej znane to np .: maki, uramaki, nigiri i inne.

Sposób użycia : Oprócz ryżu do sushi na pewno będziesz potrzebować: wodorostów do sushi , octu ryżowego Nori lub gotowego bulionu, maty do pakowania sushi, marynowanego imbiru , sosu sojowego , wasabi, świeżych warzyw, ryb i owoców morza.

Sposób przygotowania : Ryż dokładnie opłucz letnią wodą. Włożyć do garnka i zalać taką ilością wody, aby ryż do sushi przekroczył 1 cm. Doprowadź do wrzenia, a następnie wyłącz płomień i gotuj, aż woda wyparuje. Wymieszaj ryż i gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut. Następnie miesza się z octem ryżowym lub bulionem, aby przygotować sushi.

Składniki

 

Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość energetyczna: 1594 kJ / 352 kcal
Tłuszcze: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 79 g
z których cukrów: 0,5 g
Białka: 6,7 g
Sól: 0,01 g