Chcesz miło spędzić wieczór w domu z przyjaciółmi? A może domowe sushi? Nasz ryż do sushi jest podstawowym składnikiem, którego będziesz potrzebować do przygotowania tego popularnego japońskiego przysmaku.
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Ryż do sushi 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna : Zboża i produkty zbożowe
- Skład : Ryż łuskany średnioziarnisty 100%
- Kraj pochodzenia : Włochy
- Przechowywanie : przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: Ma określoną zawartość skrobi, kształt ziaren i lepkość, dlatego nie można go zastąpić innym rodzajem ryżu. Służy do przygotowania popularnego japońskiego przysmaku Sushi, który w tłumaczeniu oznacza „kwaśny ryż”. Tak zwaną kwasowość uzyskuje poprzez dodanie octu ryżowego do gotowego ryżu. Istnieje wiele rodzajów sushi, z których najbardziej znane to np .: maki, uramaki, nigiri i inne.
Sposób użycia : Oprócz ryżu do sushi na pewno będziesz potrzebować: wodorostów do sushi , octu ryżowego Nori lub gotowego bulionu, maty do pakowania sushi, marynowanego imbiru , sosu sojowego , wasabi, świeżych warzyw, ryb i owoców morza.
Sposób przygotowania : Ryż dokładnie opłucz letnią wodą. Włożyć do garnka i zalać taką ilością wody, aby ryż do sushi przekroczył 1 cm. Doprowadź do wrzenia, a następnie wyłącz płomień i gotuj, aż woda wyparuje. Wymieszaj ryż i gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut. Następnie miesza się z octem ryżowym lub bulionem, aby przygotować sushi.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1594 kJ / 352 kcal |
Tłuszcze: | 0,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g |
Węglowodany: | 79 g |
z których cukrów: | 0,5 g |
Białka: | 6,7 g |
Sól: | 0,01 g |