DARMOWA DOSTAWA do paczkomatów przy zakupach od 100 zł! | PREZENT do zamówień od 200 zł
GRIZLY Śliwki liofilizowane 35 g
Śliwki liofilizowane mają jasnopomarańczowy kolor i zachowują smak świeżych śliwek. Nie zawierają żadnych sztucznych substancji i można nimi pięknie ozdobić zdrowy deser.
InPost Paczkomaty | 15,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 16,99 zł |
Kurier DHL Express | 20,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Śliwki liofilizowane w pudełku po 35 g
- Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe
- Skład: śliwki liofilizowane 100%
- Kraj pochodzenia: Serbia
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Plastikowa torba z możliwością ponownego zamykania lub odkurzana w plastikowej torbie na żywność (rozpakowanie może nastąpić podczas transportu, co nie wpływa na jakość), pudełko papierowe
Cechy i zalety: Liofilizowane śliwki są wytwarzane z całych, dojrzałych, świeżych śliwek ciemnoniebieskich do fioletowych. Drzewo, które hoduje śliwki, nazywane jest śliwką lub śliwką domową. W Czechach nazywana jest śliwką, na Morawach trnka. Śliwki mają kolor od ciemnobrązowego do czarnego i zawierają głównie węglowodany w postaci glukozy i sacharozy. Są bogate w witaminy, minerały i błonnik. Również w nich oprócz wspomnianych już substancji znajdziemy spore ilości naturalnego sorbitolu cukrowego, który działa podobnie jak błonnik w jelitach, a także warto wspomnieć o substancji śladowej boru, która występuje w śliwkach. Pomimo dużej zawartości węglowodanów śliwki nadają się do diety redukcyjnej ze względu na zawartość pektyn, które spowalniają wchłanianie cukrów i zwiększają spalanie tłuszczu.
Liofilizacja polega na głębokim liofilizacji pod bardzo niskim ciśnieniem. Liofilizowany owoc w maksymalnym stopniu zachowuje oryginalną konsystencję, aromat oraz wszystkie zawarte w owocu minerały i witaminy.
Zastosowanie: Liofilizowane śliwki wyróżniają się w płatkach zbożowych w połączeniu z mlekiem lub jogurtem. Smakują zwykłą wodą, możemy je dodać do lemoniady, lodów, mrożonej bułki, sorbetów. Podczas pieczenia śliwki możemy dodawać do zakwasu, biszkoptu i ciasta. Po ugotowaniu świetnie nadają się do robienia przekąsek, dodatków czy galaretek.
Wartości odżywcze na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1618 kJ / 385 kcal |
Tłuszcze: | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g |
Węglowodany: | 90,2 g |
z których cukrów: | 60,8 g |
Białka: | 3,7 g |
Sól: | 0 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Świetnie
Najlepsze śliwki.
Dobry produkt
Nam jeszcze się to nie udało, ale na pewno będzie to nie lada gratka
Nie mogę ocenić, rozpakujemy to na Boże Narodzenie.