Cukry i słodziki: Duży przegląd czym słodzić
Orientowanie się w cukrach i słodzikach może být wyzwaniem. Doradzimy, co sprawdzi się do pieczenia, co ma najniższy indeks glikemic...
Ryżowy syrop ma neutralny smak i nadaje się zarówno do dań ciepłych, jak i zimnych. Nie zawiera glutenu ani laktozy, a wręcz jest bogaty w węglowodany.
Ryżowy syrop ma neutralny smak i nadaje się zarówno do dań ciepłych, jak i zimnych. Nie zawiera glutenu ani laktozy, a wręcz jest bogaty w węglowodany.
| Wartości odżywcze / 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 1 370 kJ / 323 kcal |
| Tłuszcz: | 0,5 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
| Węglowodany: | 78,5 g |
| w tym cukry: | 59,3 g |
| Białko: | 0,9 g |
| Sól: | 0,36 g |
To naturalne słodzidło pozyskiwane z ryżu, które możesz wykorzystać w kuchni jako zdrowszą alternatywę dla zwyczajnych słodzików, takich jak biały cukier. Syrop ryżowy charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, dlatego sięgną po niego nawet ci, którzy przestrzegają diety redukcyjnej. Ponieważ nie zawiera glutenu ani laktozy, osoby cierpiące na celiakię lub nietolerancję laktozy na pewno go docenią jako słodzik do potraw. Syrop ryżowy to także doskonałe źródło energii, ponieważ jest bogaty w węglowodany.
✅ Zdrowsza alternatywa dla zwyczajnych słodzików
✅ charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu
✅ Nie zawiera glutenu ani laktozy
Syrop ryżowy nadaje się doskonale do gotowania i pieczenia. Możesz go również użyć do łagodzenia smaku kasz lub jogurtu naturalnego. Ze względu na mniejszą słodkość nie jest jednak idealny do słodzenia kawy czy herbaty, w przeciwieństwie do syropów z agawy czy cykorii.
Czy wiedzieliście, że...
... produkty ekologiczne zawsze przechodzą proces kontroli i certyfikacji, który zapewnia ich jakość i pozwala im nosić to oznaczenie? Ich jakość docenią przede wszystkim osoby zainteresowane ekologicznym rolnictwem i zrównoważonym gospodarowaniem zasobami.
Kategoria: Słodzidła
Skład: Syrop ryżowy* 100 %
*CZ-BIO-003 produkt ekologiczny
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu zacienionym, chłodnym i suchym.
Opakowanie: Plastikowy słoik
| Wartości odżywcze / 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 1 370 kJ / 323 kcal |
| Tłuszcz: | 0,5 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
| Węglowodany: | 78,5 g |
| w tym cukry: | 59,3 g |
| Białko: | 0,9 g |
| Sól: | 0,36 g |
Orientowanie się w cukrach i słodzikach może být wyzwaniem. Doradzimy, co sprawdzi się do pieczenia, co ma najniższy indeks glikemic...