Perełki tapioki to skrobia z tapioki granulowana w małe perełki. Perełki są naturalnie bezglutenowe i bogate w złożone polisacharydy. Można z nich przygotować pyszny pudding z tapioki.

Pakowanie

500 g 13,49 złz VAT 11,47 zł z kodem BOO15 22,93 zł / kg

Perełki tapioki to skrobia z tapioki granulowana w małe perełki. Perełki są naturalnie bezglutenowe i bogate w złożone polisacharydy. Można z nich przygotować pyszny pudding z tapioki.

Wartości odżywcze 100 g
Wartość energetyczna: 1485 kJ / 350 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,1 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 0,9 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,1 g
Minimalna trwałość Min. trvanlivost do 16. 8. 2025

Popis

GRIZLY Tapioka perełki 500 g

Skrobia z tapioki granulowana w małe, lekko szarawe kulki jest uzyskiwana z korzenia rośliny manioku, znanej również jako maniok, yuca lub tapioka. Jest ona uprawiana od wielu tysiącleci, zwłaszcza na obszarach tropikalnych. Egzotyczny surowiec zyskał swoją popularność między innymi ze względu na atrakcyjny skład substancji. Perełki są bogatym źródłem złożonych polisacharydów i nie znajdziemy w nich cholesterolu czy "niezdrowych" tłuszczów. Skrobia z tapioki jest naturalnie bezglutenowa. 

Perełki mają rozmiar 2 - 4 mm.

Zastosowanie: Zastosowanie: Perełki tapioki mają szerokie zastosowanie w kuchni. Jest to surowiec bezglutenowy, który ma doskonałe właściwości spulchniające i zagęszczające. Docenisz je podczas zagęszczania sosów, zmiękczania ciasta, a zwłaszcza podczas przygotowywania puddingów i innych deserów.

  • Klasyfikacja administracyjna: skrobia roślinna
  • Składniki: Skrobia z jadalnego korzenia manioku 100%
  • Kraj pochodzenia: Tajlandia, Birma
  • Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Pakowanie: Opakowanie z możliwością wielokrotnego zamykania lub próżniowe PP.

Składniki

Wartości odżywcze 100 g
Wartość energetyczna: 1485 kJ / 350 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,1 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 0,9 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,1 g