Dostępne
dostarczymy 12. 11.
#
Dostawa od 11,49 zł
Perełki tapioki to skrobia z tapioki granulowana w małe perełki. Perełki są naturalnie bezglutenowe i bogate w złożone polisacharydy. Można z nich przygotować pyszny pudding z tapioki.
Popis
GRIZLY Tapioka perełki 500 g
Skrobia z tapioki granulowana w małe, lekko szarawe kulki jest uzyskiwana z korzenia rośliny manioku, znanej również jako maniok, yuca lub tapioka. Jest ona uprawiana od wielu tysiącleci, zwłaszcza na obszarach tropikalnych. Egzotyczny surowiec zyskał swoją popularność między innymi ze względu na atrakcyjny skład substancji. Perełki są bogatym źródłem złożonych polisacharydów i nie znajdziemy w nich cholesterolu czy "niezdrowych" tłuszczów. Skrobia z tapioki jest naturalnie bezglutenowa.
Perełki mają rozmiar 2 - 4 mm.
Zastosowanie: Zastosowanie: Perełki tapioki mają szerokie zastosowanie w kuchni. Jest to surowiec bezglutenowy, który ma doskonałe właściwości spulchniające i zagęszczające. Docenisz je podczas zagęszczania sosów, zmiękczania ciasta, a zwłaszcza podczas przygotowywania puddingów i innych deserów.
- Klasyfikacja administracyjna: skrobia roślinna
- Składniki: Skrobia z jadalnego korzenia manioku 100%
- Kraj pochodzenia: Tajlandia, Birma
- Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Pakowanie: Opakowanie z możliwością wielokrotnego zamykania lub próżniowe PP.
Składniki
Wartości odżywcze 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1485 kJ / 350 kcal |
Tłuszcz: | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : | 0,1 g |
Węglowodany: | 86 g |
w tym cukry: | 0,5 g |
Błonnik: | 0,9 g |
Białko: | 0,5 g |
Sól: | 0,1 g |