Wołowina kung pao z ryżem
Kung pao to klasyk kuchni syczuańskiej, który składa się z marynowanego mięsa, chrupiących smażonych orzeszków ziemnych i pikantnego…
Obsługa klienta
221 530 330Z Premium członkostwem otrzymujesz:
Gratisy
i próbki
Lepsze ceny
na wybrane produkty
Darmowa dostawa
juŻ od 150zł
Shoyu to tradycyjny sos sojowy wytwarzany z soi, pszenicy i środka fermentującego. Ma mocny aromat i lekko słodki smak. W niewielkich ilościach pogłębia i wzmacnia smak każdej potrawy.
InPost Paczkomaty | 15,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
GLS - dostawa na adres | 16,99 zł |
Kurier DHL Express | 20,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 9,99 zł |
W japońskim tłumaczeniu shoyu oznacza sos sojowy. Ten sos sojowy jest wytwarzany z soi, pszenicy i środka fermentującego (Aspergillus oryzae). Powstaje z mieszanki pokruszonych nasion soi, prażonej pszenicy i wody i przechodzi długi proces naturalnej fermentacji. Proces ten zachowuje swój naturalny przebieg (według pór roku). Shoyu dojrzewa przez wiele miesięcy dzięki działaniu kultur fermentacyjnych. Dzięki tym naturalnym procesom shoyu zachowuje ważne substancje odżywcze.
Składniki: woda, soja* (19%), pszenica*, sól morska (12,2%), substancja fermentacyjna (Aspergillus oryzae).
*produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego
Instrukcje przygotowania: Dzięki wszechstronności tego sosu sojowego, tylko od Ciebie zależy, do jakich potraw go dodasz. Stosować go można np. do przyprawiania zup, sosów, dressingów, past, makaronów lub do przyprawiania warzyw.
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 264 kJ / 62 kcal |
Tłuszcz: | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,0 g |
Węglowodany: | 6,2 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 8,8 g |
Sól: | 12,2 g |
Kung pao to klasyk kuchni syczuańskiej, który składa się z marynowanego mięsa, chrupiących smażonych orzeszków ziemnych i pikantnego…
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji