Dostępne
dostarczymy 21. 2.
#
Dostawa od 16,99 zł
Charakteryzują się silną wonią i woskowożółtą barwą. Obok romadura są jednym z kilku czeskich serów o silnym, przenikliwym zapachu. Oprócz soli nie dodaje się do twarogu żadnych innych sztucznych dodatków i konserwantów. Należą do żywności dietetycznej z uwagi na bardzo niską zawartość tłuszczu – około 1%.
Popis
Twarożek GRIZLY Twarożki ołomunieckie liofilizowane 50 g
Liofilizowane kawałki twarożku ołomunieckiego mają bardzo wyrazisty smak i aromat oraz są przyjemnie chrupiące. Świetnie sprawdzają się nie tylko jako szybka przekąska, ale można je również wykorzystać do przyprawiania potraw, past, zup i sałatek. Z łatwością zmielisz je na drobny proszek. Twaróg zawiera znaczną ilość białka, a jednocześnie prawie znikomą ilość tłuszczu.
Do wykonania opakowania 50 g zużyto około 130 g świeżego twarożku ołomunieckiego.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: |
1589 kJ/380 kcal |
Tłuszcz: |
2,8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: |
1,7 g |
Węglowodany: |
3,9 g |
w tym cukry: |
3,9 g |
Białko: |
84 g |
Sól: |
13,2 g |
Klasyfikacja administracyjna: Sery liofilizowane
Składniki: Twarożki , sól kuchenna (max. 5,5%), kultura mleczna, węglan sodu E 500, węglan wapnia E170.
Kraj pochodzenia: Republika Czeska
Przechowywanie: Przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu w starannie zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie: Opakowanie wielokrotnego zamykania wykonane z folii PET/PE