Kategorie

Blog

Puszysta śliwkowa kasza jaglana

Na zimno lub na gorąco, jako danie główne lub deser, ten wspaniały przepis rozbudzi Twoje kubki smakowe!

Na zimno lub na gorąco, jako danie główne lub deser, ten wspaniały przepis rozbudzi Twoje kubki smakowe!

I zaczynamy:

Ugotuj kaszę jaglaną we wrzącej wodzie. Następnie ugotuj kaszę jaglaną razem z przyprawami w napoju ziołowym. Gotuj je powoli na małym ogniu bez pokrywki przez około 20 minut, a następnie pozwól im przykryć jeszcze przez kilka minut. Następnie usuń goździk.

Następnie dodaj posiekane migdały, tłuszcz kokosowy, syrop do smaku i suszone owoce z kaszą jaglaną. Naczynie do pieczenia odpowiednio wysmarować tłuszczem, tak przygotowaną masę rozlać cienką warstwą i wygładzić, a na koniec wycisnąć śliwki, które wcześniej wypestkowaliśmy.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 ° C przez około 25 do 30 minut, śliwki pięknie uwalniają sok.

Receptura została stworzona przez Countrylife

Počet porcí: 4

Líbí se vám tento článek? Řekněte o tom svým známým!