DARMOWA DOSTAWA do paczkomatów przy zakupach od 100 zł! | PREZENT do zamówień od 200 zł
Zupa Minestrone - smak według pory roku
Warzywa do zupy można zmieniać w zależności od pory roku i zamiast boczku dodać np. Ser.
I zaczynamy:
W garnku rozgrzać olej i smażyć w nim pokrojony boczek około 3 minuty. Dodać marchewkę, cebulę, czosnek, seler, liść laurowy, tymianek i dalej smażyć, aż warzywa nabiorą koloru. Wymieszać z puree, zalać bulionem, dodać pomidory i zagotować.
Gdy zupa zacznie się gotować, dodaj makaron (zamiast makaronu możesz dodać ryż, ale potem gotuj przez około 20 minut), wymieszaj i gotuj na średnim ogniu przez 8-10 minut, aby makaron był kęsem. Następnie dodaj fasolę i podgrzewaj przez około 1-2 minuty.
Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem i natką pietruszki.