Wyrazisty aromatyczny zapach bazylii zna niemal każdy. Znajduje swoje miejsce przede wszystkim w kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej, ale na pewno spodoba się również w Twojej kuchni.
Popis
GRIZLY Bazylia BIO 20 g
Charakterystyczna niepowtarzalna woń bazylii jest znana niemal każdemu. Zioło to znajduje swoje miejsce przede wszystkim w włoskiej i śródziemnomorskiej kuchni, ale również w Twojej kuchni będzie się czuło świetnie. Jest popularna na całych kontynentach. Korzenie bazylii (dosłownie i w przenośni) sięgają starożytnej Indii, skąd rozprzestrzeniła się do Egiptu, a później do Europy. Dziś jest uprawiana na całym świecie, wszędzie tam, gdzie klimat jest wystarczająco ciepły. Nasza GRIZLY Bazylia w jakości BIO pochodzi z Egiptu.
Dlaczego warto wybrać GRIZLY tartą bazylię BIO:
✅ wszechstronne zastosowanie w kuchni
✅ jakość BIO
✅ zawiera witaminę C i wiele minerałów
Jak ją wykorzystać?
Bazylia zdecydowanie pasuje do pizzy, makaronów, sałatek czy zup. Można z niej przygotować pyszne pesto i jest świetna także z pomidorami i mozzarellą (najlepiej w świeżej formie). W suszonej formie jest doskonała do ryb, kurczaka czy w kotletach mielonych.
Czy wiesz, że...
...produkty ekologiczne zawsze przechodzą przez system kontroli i certyfikacji, który zapewnia ich jakość i umożliwia noszenie tego oznaczenia? Jakość BIO docenią przede wszystkim osoby zainteresowane ekologicznym rolnictwem i zrównoważonym systemem gospodarowania.
Klasyfikacja produktu: przyprawy
Skład: tarta bazylia* 100 %
*PL-BIO-002 produkt rolnictwa ekologicznego
Kraj pochodzenia: Egipt
Przechowywanie: Przechowuj w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie zawsze dobrze zabezpiecz przed otwarciem lub przesyp przyprawę do szczelnego pojemnika.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1 262 kJ / 301 kcal |
Tłuszcz: | 4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,7 g |
Węglowodany: | 43 g |
w tym cukry: | 43 g |
Błonnik: | 0 g |
Białko: | 14 g |
Sól: | 0,1 g |