GRIZLY Belgijska czekolada mleczna Arriba 500 g
Mleczna czekolada o intensywnym kakaowym body i prażonych tonach, bogatych, kremowych i słodkich karmelowych tonach z orzeźwiającymi nutami owocowymi… Masz na to ochotę?
Kurier DHL Express (platność z wyprzedzeniem) | 14,90 zł |
---|---|
Kurier DHL Express (dobírka) | 19,90 zł |
DHL - odbiór w punkcie (dobírka) | 14,90 zł |
DHL - odbiór w punkcie (platność z wyprzedzeniem) | 9,90 zł |
GRIZLY Belgijska czekolada mleczna Arriba 500 g
- Klasyfikacja administracyjna : Piece czekoladowe
- Skład : cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku , miazga kakaowa (Ekwador), odtłuszczone mleko w proszku , emulgatory: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy
- Min. % : kakao: 39% (33,9% masło kakaowe i 6,6% odtłuszczone kakao); mleko: 25,5% (5,2% tłuszczu mlecznego i 20,3% odtłuszczonego mleka w proszku); tłuszcz: 39,1% (33,9% masło kakaowe i 5,2% tłuszczu mlecznego)
- Kraj pochodzenia : Belgia
- Certyfikat : koszerny
- Producent: Callebaut
- Okres przydatności do spożycia : 18 miesięcy od daty produkcji
- Przechowywanie : Przechowywać w czystym i suchym miejscu w temperaturze 12 - 20 ° C
- Opakowanie : Opakowanie PP wielokrotnego zamykania lub ewakuowane w opakowaniu PP (podczas transportu może nastąpić ewakuacja, co nie wpływa na jakość)
Czekolada mleczna Grizzly jest wytwarzana z kakao Nacional z dorzecza rzeki Guayas. Historia firmy Arriba sięga XIX wieku: pewnego dnia szwajcarski producent czekolady podróżujący wzdłuż rzeki Guayas w Ekwadorze natknął się na wyjątkowe rodzaje kakao. To kakao, odmiana Nacional o wyjątkowym aromacie, zostało szybko nazwane Arriba od zlewni, w której było uprawiane. Odmiana Nacional uprawiana w regionie Arriba do dziś jest bardzo popularnym gatunkiem kakao, korzystającym z wyjątkowo intensywnego kakaowego smaku o złożonym aromacie.
Mleczna czekolada Arriba ujawnia intensywną masę prażonego kakao z dużą ilością słodkich karmelowych tonów i subtelnych owocowych nut. Arriba świetnie smakuje jako taka, nawet w połączeniu z lekko kwaśnymi składnikami, z drobno prażonymi składnikami, takimi jak doskonała kawa i drobne składniki ziołowe. Doskonale nadaje się do produkcji patyczków i stołów, ale można go stosować w szerokim zakresie, od aromatyzujących ganache po musy, kremy czy sosy.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2397 kJ / 573 kcal |
Tłuszcze: | 39 g |
w tym nasycone: | 23,5 g |
Węglowodany: | 44,4 g |
z których cukrów: | 43,3 g |
Błonnik: | 2,8 g |
Białka: | 9,1 g |
Sól: | 0,24 g |
Recenzje użytkowników
príjemná chuť
Nebezpečně jedlá čokoláda :-)