Dostępne
dostarczymy 12. 2.
#
Dostawa od 16,99 zł
Czekolada mleczna Arriba ujawnia intensywną masę prażonego kakao z dużą ilością słodkich karmelowych tonów i subtelną owocową nutą. Doskonale nadaje się do produkcji tabliczek i batonów, ale może mieć również szerokie zastosowanie, od aromatyzowania ganaszów po musy, kremy czy sosy.
Popis
GRIZLY Belgijska czekolada mleczna Arriba 500 g
- Klasyfikacja administracyjna: Czekolada
- Składniki: cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku , miazga kakaowa (Ekwador), odtłuszczone mleko w proszku , emulgatory: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy, kakao: 39 % (33,9 % masło kakaowe i 6,6 % odtłuszczone kakao); mleko: 25,5 % (5,2 % tłuszczu mlecznego i 20,3 % odtłuszczonego mleka w proszku); tłuszcz: 39,1 % (33,9 % masło kakaowe i 5,2 % tłuszczu mlecznego)
- Kraj pochodzenia: Belgia
- Certyfikat: Kosher
- Producent: Callebaut
- Przechowywanie : Przechowywać w czystym i suchym miejscu w temperaturze 12 - 20 ° C
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływ na jakość produktu.)
Mleczna czekolada Grizly produkowana jest z kakao Nacional z dorzecza rzeki Guayas. Historia Arriba sięga XIX wieku: pewnego dnia szwajcarski producent czekolady podróżujący wzdłuż rzeki Guayas w Ekwadorze natrafił na wyjątkową odmianę kakao. Kakao to, odmiana Nacional o wyjątkowym aromacie, szybko zyskało nazwę Arriba, od nazwy dorzecza, w którym było uprawiane. Do dziś odmiana Nacional uprawiana na obszarze Arriba jest bardzo poszukiwaną odmianą kakao, charakteryzującą się wyjątkowo intensywnym smakiem kakao o złożonym aromacie.
Czekolada mleczna Arriba ujawnia intensywną masę prażonego kakao z dużą ilością słodkich karmelowych tonów i subtelną owocową nutą. Arriba świetnie smakuje jako taka, nawet w połączeniu z lekko kwaśnymi składnikami, z drobno prażonymi składnikami, takimi jak doskonała kawa i drobne składniki ziołowe. Doskonale nadaje się do produkcji tabliczek i batonów, ale może mieć również szerokie zastosowanie, od aromatyzowania ganaszów po musy, kremy czy sosy.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2397 kJ / 573 kcal |
Tłuszcz: | 39 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 23,5 g |
Węglowodany: | 44,4 g |
w tym cukry: | 43,3 g |
Błonnik: | 2,8 g |
Białko: | 9,1 g |
Sól: | 0,24 g |