
Niepieczone ciasto z masłem orzechowym
Do pieczenia można również użyć masła orzechowego. Zainspiruj się niewypieczonym ciastem z masłem orzechowym. I zaczynamy: …
Obsługa klienta
221 530 330Z Premium członkostwem otrzymujesz:
Gratisy
i próbki
Lepsze ceny
na wybrane produkty
Darmowa dostawa
juŻ od 150zł
Nasze najwyższej jakości orzeszki ziemne prażymy na sucho i mielimy do uzyskania pysznej, gładkiej konsystencji, którą wzbogacamy chrupiącymi kawałkami. Tylko czyste orzeszki ziemne bez innych dodatków.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
Masło orzechowe jest mielone na pyszną drobną konsystencję, do której następnie dodajemy kawałki orzeszków ziemnych. Co tydzień produkujemy masło w małych partiach, dzięki czemu każdy kawałek gwarantujemy wyjątkową jakość.
Czy masło orzechowe jest zdrowe? Orzeszki ziemne są rośliną strączkową bogatą w nienasycone tłuszcze roślinne, które są nie tylko nieszkodliwe dla naszego organizmu, ale wręcz korzystne dla naszego zdrowia. Drugim najważniejszym składnikiem orzeszków ziemnych jest białko, jeden z najważniejszych składników odżywczych, którego organizm nie jest w stanie sam wytworzyć. Oprócz tłuszczów i białek, orzeszki ziemne są źródłem błonnika, witamin z grupy B, witaminy A i E, a wśród mikroelementów zawierają magnez, potas i fluor. Orzeszki ziemne jako czysty surowiec są więc bez wątpienia zdrowe. Kolejne pytanie dotyczy tego, czy w procesie przetwarzania orzeszków ziemnych na kremy stosuje się oleje, cukry lub dodatki. Nasze masło orzechowe jest wytwarzane z suchych, prażonych orzeszków ziemnych, które są następnie mielone do uzyskania delikatnej konsystencji. To wszystko, żadnych innych dodatków, tylko orzeszki ziemne. Odpowiedź na oryginalne pytanie jest taka, że z pewnością nie wszystkie masła orzechowe są zdrowe, zależy to od sposobu przetwarzania i tego, co jest do nich dodawane. Masło orzechowe Grizly zdecydowanie spełnia wszystkie wymogi zdrowego masła orzechowego, więc jeśli wybierzecie to masło orzechowe, to na pewno będziecie mieli zdrowy przysmak.
Do czego używać masła orzechowego? Może być dodawane do koktajli owocowych, proteinowych lub smoothie. Można go używać do aromatyzowania potraw, nadając im pyszny orzechowy smak i jednocześnie zapewniając wszystkie korzyści odżywcze. Szefowie kuchni pokochają pastę orzechową w kuchni, ponieważ można ją wykorzystać m.in. do pieczenia. Sportowcy będą zachwyceni możliwością dodania masła do twarogu. Inne zastosowania to dodanie go do płatków śniadaniowych lub posmarowanie nim owoców (np. nagietków jabłkowych lub plasterków banana).
Jak przechowywać masło orzechowe? Po otwarciu najlepiej przechowywać w ciemnym miejscu w temperaturze około 20 ° C lub w lodówce.
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2457 kJ / 587 kcal |
Tłuszcz: | 49,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 6,5 g |
Węglowodany: | 21,3 g |
w tym cukry: | 4,9 g |
Błonnik: | 8 g |
Białko: | 24,4 g |
Sól: | 0 g |
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Silnie uzależniające.
Właśnie dodałem trochę więcej soli
Doskonały
Doskonały
Świetnie, na pewno zamówię ponownie.
Do pieczenia można również użyć masła orzechowego. Zainspiruj się niewypieczonym ciastem z masłem orzechowym. I zaczynamy: …
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji