GRIZLY

Krem orzechowy, chrupiący 100% 500 g

12,99 zł

25,98 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 17. 12.

#

Dostawa od 12,00 zł

Nasze najwyższej jakości orzeszki ziemne prażymy na sucho i mielimy do uzyskania pysznej, gładkiej konsystencji, którą wzbogacamy chrupiącymi kawałkami. Tylko czyste orzeszki ziemne bez innych dodatków.

Popis

GRIZLY Krem orzechowy, chrupiący 100% 500 g

Masło orzechowe jest mielone na pyszną drobną konsystencję, do której następnie dodajemy kawałki orzeszków ziemnych. Co tydzień produkujemy masło w małych partiach, dzięki czemu każdy kawałek gwarantujemy wyjątkową jakość.

  • Składniki : 100% prażone drobno zmielone orzeszki ziemne z posiekanymi kawałkami
  • Produkt nie zawiera dodatku tłuszczów, cukrów, soli, barwników ani innych substancji
  • Alergen : orzeszki ziemne
  • Spożywać bezpośrednio lub używać do pieczenia.
  • Przechowywanie : Chronić przed bezpośrednim nasłonecznieniem i mrozem. Po otwarciu zużyć w ciągu 4 miesięcy.
  • Pokrywka : Plastikowe pudełko przykręcane zabezpieczone folią aluminiową i białą pokrywą
  • Zalecamy wymieszanie przed spożyciem, olej na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym.
  • Kraj pochodzenia: Republika Czeska

Czy masło orzechowe jest zdrowe? Orzeszki ziemne są rośliną strączkową bogatą w nienasycone tłuszcze roślinne, które są nie tylko nieszkodliwe dla naszego organizmu, ale wręcz korzystne dla naszego zdrowia. Drugim najważniejszym składnikiem orzeszków ziemnych jest białko, jeden z najważniejszych składników odżywczych, którego organizm nie jest w stanie sam wytworzyć. Oprócz tłuszczów i białek, orzeszki ziemne są źródłem błonnika, witamin z grupy B, witaminy A i E, a wśród mikroelementów zawierają magnez, potas i fluor. Orzeszki ziemne jako czysty surowiec są więc bez wątpienia zdrowe. Kolejne pytanie dotyczy tego, czy w procesie przetwarzania orzeszków ziemnych na kremy stosuje się oleje, cukry lub dodatki. Nasze masło orzechowe jest wytwarzane z suchych, prażonych orzeszków ziemnych, które są następnie mielone do uzyskania delikatnej konsystencji. To wszystko, żadnych innych dodatków, tylko orzeszki ziemne. Odpowiedź na oryginalne pytanie jest taka, że z pewnością nie wszystkie masła orzechowe są zdrowe, zależy to od sposobu przetwarzania i tego, co jest do nich dodawane. Masło orzechowe Grizly zdecydowanie spełnia wszystkie wymogi zdrowego masła orzechowego, więc jeśli wybierzecie to masło orzechowe, to na pewno będziecie mieli zdrowy przysmak.

Do czego używać masła orzechowego? Może być dodawane do koktajli owocowych, proteinowych lub smoothie. Można go używać do aromatyzowania potraw, nadając im pyszny orzechowy smak i jednocześnie zapewniając wszystkie korzyści odżywcze. Szefowie kuchni pokochają pastę orzechową w kuchni, ponieważ można ją wykorzystać m.in. do pieczenia. Sportowcy będą zachwyceni możliwością dodania masła do twarogu. Inne zastosowania to dodanie go do płatków śniadaniowych lub posmarowanie nim owoców (np. nagietków jabłkowych lub plasterków banana).

Jak przechowywać masło orzechowe? Po otwarciu najlepiej przechowywać w ciemnym miejscu w temperaturze około 20 ° C lub w lodówce.

Składniki

Wartości odżywcze / 100 g
Wartość energetyczna: 2457 kJ / 587 kcal
Tłuszcz: 49,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g
Węglowodany: 21,3 g
w tym cukry: 4,9 g
Błonnik: 8 g
Białko: 24,4 g
Sól: 0 g