Dostępne
dostarczymy 17. 12.
#
Dostawa od 12,00 zł
Spróbuj nasz drobno zmielony krem migdałowy. Migdały pieczemy na sucho gorącym powietrzem, mielimy je na najdelikatniejszą konsystencję i z miłością napełniamy powstającym kremem piękne słoiki.
Popis
GRIZLY Krem migdałowy delikatny 100% 500 g
Krem migdałowy jest mielony i ubijany do uzyskania pysznej, gładkiej konsystencji. Kremy są produkowane regularnie w małych partiach, co zapewnia wyjątkową jakość i świeżość każdej sztuki.
- Składniki : 100% prażonych drobno zmielonych migdałów
- Produkt nie zawiera dodatku tłuszczów, cukrów, soli, barwników ani innych substancji.
- Przechowywanie : Chronić przed bezpośrednim nasłonecznieniem i mrozem. Po otwarciu zużyć w ciągu 4 miesięcy.
- Zalecamy wymieszanie przed spożyciem, olej na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym.
- Kraj pochodzenia: Republika Czeska
Krem migdałowy jest naturalnym źródłem białka aż 21 g w 100 g. Zdziwisz się, że zawiera aż 53 g tłuszczu! Nie ma się jednak czym przejmować, ponieważ zawiera głównie zdrowe tłuszcze. Krem migdałowy może służyć jako doskonała, zdrowa przekąska dla wszystkich, którzy chcą wzbogacić swoją dietę o naturalny produkt spożywczy będący źródłem energii, witaminy E i magnezu.
Czy masło migdałowe jest zdrowe? Tak, odpowiednie spożycie magnezu w diecie pomaga zmniejszyć zmęczenie i wyczerpanie, utrzymuje prawidłową funkcję białek i syntezę mięśni. Zawarte w nim tłuszcze są roślinne i nienasycone, a te właśnie są korzystne dla naszego zdrowia! Oprócz nich masło migdałowe jest również cennym źródłem białka, witamin, magnezu, fosforu i koenzymu Q10.
Jak przechowywać masło migdałowe? Po otwarciu najlepiej przechowywać w lodówce lub w ciemnym miejscu w temperaturze około 20 °.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2504 kJ / 598 kcal |
Tłuszcz: | 52,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4,1 g |
Węglowodany: | 21 g |
w tym cukry: | 4,9 g |
Błonnik: | 10,9 g |
Białko: | 21 g |
Sól: | 0 g |