Dostępne
dostarczymy 17. 12.
#
Dostawa od 12,00 zł
Ghee masło klarowane to idealny produkt do smażenia. Masło klarowane wytwarza się poprzez długotrwałe gotowanie na małym ogniu i usuwanie szumowin oraz osadów (klarowanie). Ghee ma wiele zalet – przede wszystkim charakteryzuje się długim okresem przydatności do spożycia. Proces klarowania usuwa z masła białko oraz inne substancje, pozostawiając sam tłuszcz zwierzęcy.
Popis
GRIZLY Ghee masło klarowane 500 ml
- Składniki: 100% masło klarowane
- Produkt nie zawiera dodatku tłuszczów, cukrów, soli, barwników ani innych substancji
- Spożywać bezpośrednio lub stosować podczas pieczenia, gotowania, smażenia
- Przechowywanie: Chronić przed bezpośrednim nasłonecznieniem i mrozem.
- Opakowanie: Wkręcane plastikowe pudełko zabezpieczone folią aluminiową i białą pokrywą
- Wyprodukowano w Czechach
Ghee to pełnowartościowy tłuszcz o zapachu masła, długim okresie przydatności do spożycia, wysokim punkcie dymienia (co oznacza, że nie pali się i można go również używać do smażenia) i pysznym smakiem. Lista jego wspaniałych funkcji nie kończy się na tym. Przelewając zwykłe masło lub, mówiąc lepiej, oczyszczając je, wytwarzamy bezwodny tłuszcz, który dzięki swoim właściwościom przeciwutleniającym i zawartości witamin zasługuje na zaliczenie do superfoods. Nie zawiera białka mleka, dlatego nadaje się również dla osób z alergią na laktozę. Zawiera kwas masłowy, który pomaga zrównoważyć poziom insuliny i działa przeciwzapalnie. Jeśli chodzi o witaminy, ghee może pochwalić się dużą zawartością A, D, E i K. I wreszcie, można je spożywać bez wyrzutów sumienia nawet podczas odchudzania, ponieważ kwas linolowy zawarty w maśle podpuszczkowym wspomaga wzrost masy mięśniowej.
Zastosowanie : Zastosowanie ghee jest naprawdę szerokie, więc wystarczy powiedzieć, że ghee może zastąpić zarówno masło, jak i margarynę, a także każdy inny tłuszcz czy olej.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 3700 kJ / 883 kcal |
Tłuszcze: | 99 g |
w tym nasycone: | 67,4 g |
Węglowodany: | 0 g |
z których cukrów: | 0 g |
Białka: | 0,8 g |
Sól: | 0 g |