Dostępne
dostarczymy 24. 3.
#
Dostawa od 16,99 zł
Ghee masło klarowane to idealny produkt do smażenia. Masło klarowane wytwarza się poprzez długotrwałe gotowanie na małym ogniu i usuwanie szumowin oraz osadów (klarowanie). Ghee ma wiele zalet – przede wszystkim charakteryzuje się długim okresem przydatności do spożycia. Proces klarowania usuwa z masła białko oraz inne substancje, pozostawiając sam tłuszcz zwierzęcy.
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Ghee Masło klarowane 500 ml
Ghee, znane również jako masło klarowane lub szmelc, to czysty tłuszcz mleczny, przygotowywany poprzez powolne klarowanie masła. Podczas tego procesu woda odparowuje, a powstająca piana zawiera białka mleka, cukry i inne substancje, które znajdują się w zwykłym maśle. Efektem końcowym jest naprawdę czysty tłuszcz o żółtym kolorze i przyjemnym maślanym zapachu. Ghee ma wysoką temperaturę dymienia, wynoszącą około 240 °C, dzięki czemu podczas pieczenia lub smażenia nie dochodzi do przypalania.
Jak wykorzystać masło GRIZLY Ghí?
Ghee można stosować podobnie jak zwykłe masło. Doskonale nadaje się do przygotowania zup, sosów i zapraw. Użyj ghee do smażenia warzyw lub na końcu posmaruj nim dania, aby wzmocnić ich smak. Ghee można również zabrać w podróż, ponieważ nie wymaga przechowywania w lodówce.

Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 3700 kJ / 883 kcal |
Tłuszcze: | 99 g |
w tym nasycone: | 67,4 g |
Węglowodany: | 0 g |
z których cukrów: | 0 g |
Białka: | 0,8 g |
Sól: | 0 g |
Produkt nie zawiera dodatku tłuszczów, cukrów, soli, barwników ani innych substancji
Spożywać bezpośrednio lub stosować podczas pieczenia, gotowania, smażenia
Przechowywanie: Chronić przed bezpośrednim nasłonecznieniem i mrozem.
Opakowanie: Wkręcane plastikowe pudełko zabezpieczone folią aluminiową i białą pokrywą
Wyprodukowano w Czechach