Dostępne
dostarczymy 27. 3.
#
Dostawa od 16,99 zł
Czysty tłuszcz mleczny, który przygotowuje się przez powolne polewanie masłem. Powoli produkuje czysty tłuszcz, który ma maślany zapach i nie zawiera laktozy.
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Masło podpuszczkowe Ghí BIO 500 ml
- Klasyfikacja administracyjna: Masło - czysty tłuszcz maślany
- Składniki: bezwodny tłuszcz maślany * 99,5%
- * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
- Kraj pochodzenia: Republika Czeska
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP z możliwością ponownego zamykania lub opróżnione w opakowaniu PP (podczas transportu może wystąpić ewakuacja, co nie wpływa na jakość)
Cechy i zalety: Ghee, czyli masło wytopione, to również czysty tłuszcz mleczny, który jest przygotowywany przez bardzo powolne przepuszczanie masła. W tej procedurze woda i powstała piana są odparowywane z masła, które zawiera białka mleka, cukry i inne substancje, które zawiera zwykłe masło. Powstały produkt to naprawdę czysty tłuszcz, który ma żółty kolor i pyszny maślany zapach.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i pozwala nosić tę etykietę. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
Zastosowanie: Ghee ma bardzo wysoką temperaturę zapłonu, która wynosi około 240 ° C. Ta właściwość jest osiągana właśnie dlatego, że wszystkie jego domieszki są usuwane podczas przenoszenia masła. Nie powoduje to przypalenia podczas pieczenia czy smażenia. Doskonały do podstaw zup, sosów i dań. Możesz używać go pod pieczonymi warzywami lub na koniec posmarować potrawami, aby zmiękczyć smak.
Składniki
Wartości odżywcze na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 3693 kJ / 882 kcal |
Tłuszcze: | 99 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 65 g |
Węglowodany: | 0 g |
z których cukrów: | 0 g |
Błonnik: | 0 g |
Białka: | 0 g |
Sól: | 0 g |