GRIZLY

Masło podpuszczkowe Ghí BIO 500 ml

41,49 zł

Dostępne

dostarczymy 27. 3.

#

Dostawa od 16,99 zł

Czysty tłuszcz mleczny, który przygotowuje się przez powolne polewanie masłem. Powoli produkuje czysty tłuszcz, który ma maślany zapach i nie zawiera laktozy.

Popis

GRIZLY Masło podpuszczkowe Ghí BIO 500 ml

  • Klasyfikacja administracyjna: Masło - czysty tłuszcz maślany
  • Składniki: bezwodny tłuszcz maślany * 99,5%
  • * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
  • Kraj pochodzenia: Republika Czeska
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Opakowanie: Opakowanie PP z możliwością ponownego zamykania lub opróżnione w opakowaniu PP (podczas transportu może wystąpić ewakuacja, co nie wpływa na jakość)

Cechy i zalety: Ghee, czyli masło wytopione, to również czysty tłuszcz mleczny, który jest przygotowywany przez bardzo powolne przepuszczanie masła. W tej procedurze woda i powstała piana są odparowywane z masła, które zawiera białka mleka, cukry i inne substancje, które zawiera zwykłe masło. Powstały produkt to naprawdę czysty tłuszcz, który ma żółty kolor i pyszny maślany zapach.

Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i pozwala nosić tę etykietę. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.

Zastosowanie: Ghee ma bardzo wysoką temperaturę zapłonu, która wynosi około 240 ° C. Ta właściwość jest osiągana właśnie dlatego, że wszystkie jego domieszki są usuwane podczas przenoszenia masła. Nie powoduje to przypalenia podczas pieczenia czy smażenia. Doskonały do podstaw zup, sosów i dań. Możesz używać go pod pieczonymi warzywami lub na koniec posmarować potrawami, aby zmiękczyć smak.

Składniki

Wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna: 3693 kJ / 882 kcal
Tłuszcze: 99 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 65 g
Węglowodany: 0 g
z których cukrów: 0 g
Błonnik: 0 g
Białka: 0 g
Sól: 0 g