GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g
Zdecydowaliśmy się włączyć GOJI do jakości BIO ze względu na duże zapotrzebowanie na jakość organiczną.
InPost Paczkomaty | 11,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 17,99 zł |
Kurier DHL Express | 21,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g
Dobroczynny wpływ tego owocu na organizm ludzki został przetestowany przez stulecia doświadczeń w tradycyjnej medycynie chińskiej, a mnisi tybetańscy wytwarzają nawet eliksir zdrowia i długowieczności z goji.
Według metody ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) goji jest najbogatszym przeciwutleniaczem ze wszystkich roślin! Ponadto zawierają 18 rodzajów aminokwasów, w tym wszystkie osiem aminokwasów egzogennych (np. tryptofan lub izoleucyna), 21 pierwiastków śladowych (np. cynk, żelazo, miedź, wapń, selen, fosfor i german), które rzadko występują w żywności i działają przeciwko komórki rakowe) są jednym z najbogatszych źródeł karotenoidów spośród wszystkich znanych owoców na Ziemi (na co wskazuje ich jaskrawoczerwony kolor). Jeśli chodzi o beta-karoten, goji występuje częściej niż marchew. Zawierają również witaminy C, B1, B2, B6 i E.
Jagody Goji to około 150 cm wysokości krzew o pomarańczowych owocach i rośnie w Azji Południowo-Wschodniej od stref podzwrotnikowych po Himalaje. Gleba, na której kwitnie na tym obszarze, jest szczególnie bogata w minerały, a wiele rzek i strumieni dostarcza również całej uprawie maksymalną ilość innych substancji, które są korzystne dla organizmu człowieka.
Jagody Goji to między innymi:
• 11 podstawowych i 22 śladowe minerały
• liczne aminokwasy
• 6 podstawowych witamin
• 8 polisacharydów i 6 monosacharydów
• 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych
• beta-sitosterol i inne fitosterole
• 5 karotenoidów
• liczne pigmenty fenolowe (fenole)
Minerały i witaminy zawarte w 100g goji: (Zalecane dzienne dawki podano w nawiasach). Potas: 1132mg (2000mg); Żelazo: 9 mg (14 mg); Cynk: 2 mg (10 mg); Wapń: 112 mg (800 mg), Selen: 50 µg (55 µg); Witamina B2: 1,3 mg (1,4 mg); Beta-karoten: 7 mg
Sposób spożycia:mJagody Goji , podobnie jak rodzynki, można spożywać w postaci suszu, ale można go również dodawać do płatków zbożowych, jogurtu, ryżu, ciast czy koktajli owocowych.
Jeśli nie lubisz suszonych owoców, 3 łyżeczki goji zalej 3/4 l gorącej wody, odstaw na 3 minuty i przecedź. Powstałą herbatę możesz na przykład słodzić miodem, a owoce agrestu możesz spożywać samodzielnie.
Produkt BIO pod kontrolą: CZ-BIO-003
Rekomendowana dawka
Zalecane dawkowanie: dzienne spożycie to 20g suszonych owoców.
Wartości odżywcze w 100g:
Energia: 1256 kJ / 300 kcal;
Tłuszcze: 1,56 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,33 g;
Węglowodany: 55 g - w tym cukry 50,2 g;
Białko: 11,4 g;
Sól: 0,86 g;
Błonnik: 10,8 g;
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Są bardzo wysokiej jakości i smaczne.
Świetny
Dobre, duże owoce.
ok
Świetny