GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g
Zdecydowaliśmy się włączyć GOJI do jakości BIO ze względu na duże zapotrzebowanie na jakość organiczną.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Jagody Goji BIO 500 g
Dobroczynny wpływ tego owocu na organizm ludzki został przetestowany przez stulecia doświadczeń w tradycyjnej medycynie chińskiej, a mnisi tybetańscy wytwarzają nawet eliksir zdrowia i długowieczności z goji.
Według metody ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) goji jest najbogatszym przeciwutleniaczem ze wszystkich roślin! Ponadto zawierają 18 rodzajów aminokwasów, w tym wszystkie osiem aminokwasów egzogennych (np. tryptofan lub izoleucyna), 21 pierwiastków śladowych (np. cynk, żelazo, miedź, wapń, selen, fosfor i german), które rzadko występują w żywności i działają przeciwko komórki rakowe) są jednym z najbogatszych źródeł karotenoidów spośród wszystkich znanych owoców na Ziemi (na co wskazuje ich jaskrawoczerwony kolor). Jeśli chodzi o beta-karoten, goji występuje częściej niż marchew. Zawierają również witaminy C, B1, B2, B6 i E.
Jagody Goji to około 150 cm wysokości krzew o pomarańczowych owocach i rośnie w Azji Południowo-Wschodniej od stref podzwrotnikowych po Himalaje. Gleba, na której kwitnie na tym obszarze, jest szczególnie bogata w minerały, a wiele rzek i strumieni dostarcza również całej uprawie maksymalną ilość innych substancji, które są korzystne dla organizmu człowieka.
Jagody Goji to między innymi:
• 11 podstawowych i 22 śladowe minerały
• liczne aminokwasy
• 6 podstawowych witamin
• 8 polisacharydów i 6 monosacharydów
• 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych
• beta-sitosterol i inne fitosterole
• 5 karotenoidów
• liczne pigmenty fenolowe (fenole)
Minerały i witaminy zawarte w 100g goji: (Zalecane dzienne dawki podano w nawiasach). Potas: 1132mg (2000mg); Żelazo: 9 mg (14 mg); Cynk: 2 mg (10 mg); Wapń: 112 mg (800 mg), Selen: 50 µg (55 µg); Witamina B2: 1,3 mg (1,4 mg); Beta-karoten: 7 mg
Sposób spożycia:mJagody Goji , podobnie jak rodzynki, można spożywać w postaci suszu, ale można go również dodawać do płatków zbożowych, jogurtu, ryżu, ciast czy koktajli owocowych.
Jeśli nie lubisz suszonych owoców, 3 łyżeczki goji zalej 3/4 l gorącej wody, odstaw na 3 minuty i przecedź. Powstałą herbatę możesz na przykład słodzić miodem, a owoce agrestu możesz spożywać samodzielnie.
Produkt BIO pod kontrolą: CZ-BIO-003
Rekomendowana dawka
Zalecane dawkowanie: dzienne spożycie to 20g suszonych owoców.
Wartości odżywcze w 100g:
Energia: 1256 kJ / 300 kcal;
Tłuszcze: 1,56 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,33 g;
Węglowodany: 55 g - w tym cukry 50,2 g;
Białko: 11,4 g;
Sól: 0,86 g;
Błonnik: 10,8 g;
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Znakomity, dodajemy go do owsianki lub po prostu zajadamy z dziećmi
Są bardzo wysokiej jakości i smaczne.
Świetny
Dobre, duże owoce.
ok