Koper włoski ma delikatnie pikantny zapach i lekko słodkawy smak, który może przypominać anyż lub lukrecję. Jego zastosowanie jest dość bogate. Jest nieodłącznym elementem włoskiej i francuskiej kuchni, ale nadaje się również do przygotowania herbaty.
Popis
GRIZLY Koper włoski cały BIO 50 g
Charakteryzuje się słodkim smakiem i zapachem, przypominającym anyż lub lukrecję. Jest szczególnie ceniony w kuchni włoskiej i francuskiej, gdzie jest używany do pieczenia chleba, piernika czy ciastek herbacianych. Przyprawiaj koprem włoskim różne mięsne dania, ciasto na tartę lub chleb, dodaj go do marynowanych ogórków. Świetnie sprawdza się w połączeniu z rybami (na przykład łososiem lub makrelą). Jeśli zdecydujesz się rozdrobnić nasiona kopru, nie zapomnij ich następnie dodać do sosu sałatkowego. Cały koper włoski doskonale pasuje do marynowanych warzyw. Poza nim w naszej ofercie znajdziesz również GRIZLY Koper włoski mielony BIO.
Dlaczego warto wybrać GRIZLY cały koper włoski BIO:
✅ wspiera trawienie i pomaga uspokoić żołądek
✅ BIO jakość
✅ uniwersalne zastosowanie w kuchni
Jak go wykorzystać?
Oczywiście podczas gotowania, jak już wspomnieliśmy, jednak z kopru włoskiego można również przygotować herbat. Do filiżanki wsyp 1 do 2 łyżeczki suszonych nasion kopru włoskiego i zalej je 250 ml gorącej wody. Pozostaw do zaparzenia na 5 do 10 minut, następnie odcedź herbatę i według uznania posłódź miodem lub dodaj sok z cytryny.
Czy wiesz, że...
...produkty ekologiczne zawsze przechodzą system kontroli i certyfikacji, który zapewnia ich jakość i pozwala im nosić to oznaczenie? Jakość bio docenią przede wszystkim osoby zainteresowane ekologicznym rolnictwem i zrównoważonym systemem gospodarowania.
Klasyfikacja administracyjna: przyprawy
Skład: koper włoski cały BIO* 100 %
*CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
Kraj pochodzenia: poza UE
Przechowywanie: Przechowuj w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Zawsze dobrze zabezpiecz opakowanie lub prze