GRIZLY

Liofilizowane truskawki w gorzkiej czekoladzie 250 g

34,99 zł

27,99 zł z kodem WYPRZEDAZ20

139,96 zł / kg

Dostępne

dostarczymy 31. 3.

#

Dostawa od 16,99 zł

Słodko-kwaśne truskawki w połączeniu z gorzkim smakiem gorzkiej czekolady to smakowite doświadczenie samo w sobie. Użyj jagód do udekorowania deseru, a stworzysz arcydzieło.

Popis

GRIZLY Liofilizowane truskawki w gorzkiej czekoladzie 250 g

  • Klasyfikacja administracyjna: Wyroby czekoladowe
  • Składniki: Ciemna czekolada 93% (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, lecytyna sojowa , naturalny aromat waniliowy), liofilizowane truskawki 5% (truskawki, olej słonecznikowy), środek polerujący (syrop glukozowy, guma arabska), środek polerujący: szelak
  • Kraj pochodzenia: Holandia
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Pakowanie: próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)

Cechy i zalety: Liofilizowane truskawki oblane ciemną czekoladą mają wyśmienity smak i są luksusowym, zdrowym przysmakiem. Dzięki liofilizacji owoce zachowują wszystkie składniki odżywcze świeżych owoców. Truskawki są szczególnie bogate w witaminę C, błonnik i przeciwutleniacze. W połączeniu z ciemną czekoladą zyskują na smaku oraz, dzięki zawartości kakao i masła kakaowego, na antyoksydantach w postaci flawonoidów. Ciemna czekolada może również wywoływać dobry nastrój.

Liofilizacja to suszenie przez głębokie zamrażanie pod bardzo niskim ciśnieniem. Owoce liofilizowane zachowują swoją oryginalną konsystencję, smak oraz wszystkie zawarte w nich minerały i witaminy w maksymalnym stopniu.

Sposób użycia: Liofilizowane truskawki w polewie z ciemnej czekolady najlepiej smakują same, ale można je również wykorzystać do dekoracji deserów lub dodać do własnej mieszanki owoców i orzechów.

Składniki

Wartości odżywcze / 100 g
Wartość energetyczna: 2160 kJ / 518 kcal
Tłuszcz: 30,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18,5 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 48,1 g
Błonnik: 7,5 g
Białko: 4,7 g
Sól: 0,01 g