GRIZLY Liofilizowane śliwki 50 g
Śliwki liofilizowane mają jasno pomarańczową barwę i zachowują smak świeżych śliwek. Nie zawierają żadnych sztucznych substancji i można nimi pięknie ozdobić zdrowy deser.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
dla lojalnych klientów
i do punktów odbioru
GRIZLY Liofilizowane śliwki 50 g
- Klasyfikacja administracyjna: Suszone owoce jednogatunkowe
- Składniki: śliwki liofilizowane 100%
- Kraj pochodzenia: Serbia
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu)
Cechy i zalety: Liofilizowane śliwki są wytwarzane z całych, dojrzałych, świeżych śliwek ciemnoniebieskich do fioletowych. Drzewo, które hoduje śliwki, nazywane jest śliwką lub śliwką domową. W Czechach nazywana jest śliwką, na Morawach trnka. Śliwki mają kolor od ciemnobrązowego do czarnego i zawierają głównie węglowodany w postaci glukozy i sacharozy. Są bogate w witaminy, minerały i błonnik. Również w nich oprócz wspomnianych już substancji znajdziemy spore ilości naturalnego sorbitolu cukrowego, który działa podobnie jak błonnik w jelitach, a także warto wspomnieć o substancji śladowej boru, która występuje w śliwkach. Pomimo dużej zawartości węglowodanów śliwki nadają się do diety redukcyjnej ze względu na zawartość pektyn, które spowalniają przyswajanie cukrów i zwiększają spalanie tłuszczu.
Liofilizacja polega na głębokim liofilizacji pod bardzo niskim ciśnieniem. Liofilizowany owoc w maksymalnym stopniu zachowuje oryginalną konsystencję, aromat oraz wszystkie zawarte w owocu minerały i witaminy.
Zastosowanie: Liofilizowane śliwki wyróżniają się w płatkach zbożowych w połączeniu z mlekiem lub jogurtem. Smakują zwykłą wodą, możemy je dodać do lemoniady, lodów, mrożonej bułki, sorbetów. Podczas pieczenia śliwki możemy dodawać do zakwasu, biszkoptu i ciasta. Po ugotowaniu świetnie nadają się do robienia przekąsek, dodatków czy galaretek.
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1618 kJ / 385 kcal |
Tłuszcz: | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g |
Węglowodany: | 90,2 g |
w tym cukry: | 60,8 g |
Białko: | 3,7 g |
Sól: | 0 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Świetne śliwki, nie wiem lepiej :)
Bardzo smaczne śliwki.
Moja roczna córka uwielbia śliwki w nietypowej formie. Naprawdę świetnie.
Najlepsza rzecz na świecie ????
Świetny