GRIZLY Mak niebieski, 1000 g
Mak niebieski ma pyszny orzechowy smak i jest niezwykle zdrowy. Szczególnie docenisz jego dużą zawartość wapnia, witaminy E, zdrowych tłuszczów i błonnika. Mak jest także smacznym nadzieniem do deserów i ciast.
Pakowanie
Mak niebieski ma pyszny orzechowy smak i jest niezwykle zdrowy. Szczególnie docenisz jego dużą zawartość wapnia, witaminy E, zdrowych tłuszczów i błonnika. Mak jest także smacznym nadzieniem do deserów i ciast.
| Wartości odżywcze / 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 2396 kJ / 572 kcal |
| Tłuszcz: | 44 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 5 g |
| Węglowodany: | 24 g |
| w tym cukry: | 1 g |
| Błonnik: | 15 g |
| Białko: | 20 g |
| Sól: | 0 g |
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Mak niebieski 1000 g
- Klasyfikacja administracyjna: Nasiona oleiste
- Składniki: mak niebieski 100%
- Kraj pochodzenia: Republika Czeska
- Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu)
Cechy i zalety: Polska jest jednym największych producentów maku i nie to jest na maku najciekawsze. Mak ma podwójne zastosowanie, jako roślina lecznicza i jako żywność. Specjalne odmiany niedojrzałego maku są wykorzystywane do produkcji opium, podczas gdy najbardziej rozpowszechniona odmiana, mak oleisty, wytwarza smaczny i pożywny mak. Mak jako pokarm jest bardzo zdrową żywnością. Jest cennym źródłem minerałów, a nawet jednym z najbogatszych w wapń środków produktów spożywczych. Oprócz wapnia zawiera również mangan, magnez i fosfor. . Mak jest rośliną oleistą, więc zawiera dużą ilość zdrowych tłuszczów. Dodatkowo zawiera dużą ilość białka i błonnika.
Zastosowanie: Mak ma swoje niezastąpione miejsce podczas pieczenia. Służy jako nadzienie do deserów i ciast lub do posypania słodkich i słonych wypieków. Świetnie smakuje również w babeczkach i ciasteczkach.
Składniki
| Wartości odżywcze / 100 g | |
|---|---|
| Wartość energetyczna: | 2396 kJ / 572 kcal |
| Tłuszcz: | 44 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 5 g |
| Węglowodany: | 24 g |
| w tym cukry: | 1 g |
| Błonnik: | 15 g |
| Białko: | 20 g |
| Sól: | 0 g |
