Dostępne
dostarczymy 27. 5.
#
Dostawa od 16,99 zł
Mak to nie tylko bardzo popularny składnik potraw polskich kucharzy, ale także bardzo zdrowa roślina uprawna. Warto wspomnieć o wysokiej zawartości witaminy E, a wśród minerałów zaskakująco bogaty jest w wapń.
Podobne produkty
Popis
GRIZLY Mak niebieski mielony 1000 g
- Klasyfikacja : Nasiona oleiste
- Składniki: Mak niebieski (stabilizowany termicznie) 100%
- Może zawierać śladowe ilości orzechów, sezamu lub soi.
- Kraj pochodzenia: Republika Czeska
- Przechowywanie : nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych. Przechowywać w temperaturze do 20 ° C i wilgotności względnej do 70%.
- Opakowanie : Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, które nie ma wpływu na jakość produktu)
Mak jest szczególnie popularnym składnikiem w kuchni polskiej. Polscy kucharze chętnie stosują mak jako nadzienie do ciast i ciasteczek lub jako dodatek do słodkich i słonych wypieków. Być może zaskoczy Cię fakt, że mak jest również bardzo zdrową żywnością, zawierającą znaczne ilości wapnia, manganu, magnezu i fosforu, a także jest bogaty w witaminy E i B.
Składniki
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2167 kJ / 518 kcal |
Tłuszcz: | 42 g |
w kwasy tłuszczowe: | 4,9 g |
Węglowodany: | 4,2 g |
w tym cukry: | 2,3 g |
Białko: | 20 g |
Błonnik: | 20 g |
Sól: | 0,05 |