Dostępne
dostarczymy 9. 10.
#
Dostawa od 11,49 zł
Mąka owsiana bezglutenowa wytwarzana jest z pełnoziarnistej bezglutenowej mąki owsianej. Mąka jest bardzo bogata w rozpuszczalny i nierozpuszczalny błonnik i można z niej upiec doskonałe ciasteczka owsiane.
Popis
GRIZZLY Mąka owsiana bezglutenowa 1000g
Klasyfikacja administracyjna: produkty zbożowe - mąka
Składniki: Mielona pełnoziarnista owsianka bezglutenowa 100%
Kraj pochodzenia: Węgry
Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
Opakowanie: PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Składniki: Mielona pełnoziarnista owsianka bezglutenowa 100%
Kraj pochodzenia: Węgry
Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
Opakowanie: PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)
Cechy i zalety: pełnoziarnista mąka owsiana powstaje w wyniku mielenia pełnoziarnistego owsa, który nie został pozbawiony zewnętrznej warstwy łupiny jądra - otręby . Są pełne ważnych składników odżywczych i cennych substancji. Płatki owsiane pełnoziarniste są powszechnie uważane za jedne z najzdrowszych zbóż. Oprócz witamin i minerałów zawierają bardzo dużą ilość rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego błonnika, który jest ważny dla zdrowia jelit. Mąka jest wytwarzana z płatków bezglutenowych i wyłącznie w specjalnym młynie bezglutenowym przeznaczonym do tego celu.
Zastosowanie: Bezglutenowe płatki owsiane można stosować na wiele sposobów. Możemy z niego zrobić bezglutenowe placki, ciasteczka owsiane, ciasta i inne smakołyki. Świetnie nadaje się do zagęszczania sosów i zup.
W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki.
Składniki
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1393 kJ / 331 kcal |
Tłuszcze: | 7,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,4 g |
Węglowodany: | 53,8 g |
z których cukrów: | 0,7 g |
Błonnik: | 10 g |
Białka: | 13,1 g |
Sól: | 0,01 g |