
Mak jeżynowy
Sezon jeżynowy powoli dobiega końca, a jeśli nie wiesz, co z nimi zrobić, zainspiruj się naszym przepisem na ciasto jeżynowe z makiem.…
Mąka z orzechów laskowych jest drobno mielona z łuskanych, nieprażonych orzechów laskowych. Mąka nadaje się do dodania do ciasta ulubionego deseru, który jest wzbogacony o zdrowe tłuszcze oraz przyjemny orzechowy aromat i smak.
Najlepsza dostawa na adres | 14,99 zł |
---|---|
InPost Paczkomaty | 9,98 zł |
Kurier DHL Express | 19,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 9,99 zł |
Pobranie | 5 zł |
Cechy i zalety: Mąka z orzechów laskowych powstaje w wyniku drobnego i delikatnego mielenia blanszowanych ziaren z najwyższej jakości orzechów laskowych. Orzechy laskowe są bogatym źródłem korzystnych tłuszczów, białka i błonnika. Zawierają również szereg witamin i minerałów, są źródłem kwasu foliowego, witaminy B3 i B6. Mąka ma niską zawartość węglowodanów. Nie zawiera pszenicy, zboża ani żadnej innej konwencjonalnej mąki.
Zastosowanie: Mąka z orzechów włoskich i nasion jest doskonałym zamiennikiem zwykłej mąki, a także bezglutenowych mieszanek piekarniczych. Ponieważ jest to w 100% orzech w obróbce mielonej, mąka może być dodawana do przyprawiania owsianki, musli, smoothie lub używana do dekoracji domowych, zdrowych lodów.
W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2704 kJ / 646 kcal |
Tłuszcze: | 62,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4,5 g |
Węglowodany: | 17,6 g |
z których cukrów: | 4,9 g |
Białka: | 15 g |
Błonnik: | 9,4 g |
Sól: | 0 g |
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
doskonała jakość, świetna cena, kupuję regularnie
świetne do pieczenia
Mąka z orzechów laskowych jest idealna, wypróbowałam ją do pieczenia świątecznych ciasteczek i już nigdy nie będę musiała męczyć się z mieleniem czy tarciem orzechów - smak jest znakomity - polecam wszystkim!
Świetny
jeszcze nie testowane
Sezon jeżynowy powoli dobiega końca, a jeśli nie wiesz, co z nimi zrobić, zainspiruj się naszym przepisem na ciasto jeżynowe z makiem.…
Przedstawiamy lekki i bezglutenowy przepis na naleśniki, słodkie śniadanie z orzechów laskowych i mąki kokosowej, które rozgrzeje…