GRIZLY Mąka z tapioki BIO 1000 g

116 recenzji

Mąkę z tapioki pozyskuje się z korzenia manioku. Swoją popularność utrzymuje od wielu tysiącleci dzięki doskonałym wartościom odżywczym. Jest bezglutenowy i można go częściowo zastąpić pszenicą.

Czytaj więcej
Bio
Wegańskie
Bezglutenowe
Bez dodatku cukru
Bez konserwantów
Bez oleju palmowego
-40%
28,85 zł
17,23 zł w tym VAT
17,23 zł / kg
Niedźwiedzie już wszystko zjadły przed tobą
Czasowo niedostępny
Wysyłka i płatność
Dostawa od 11,99 zł (InPost Paczkomaty)
InPost Paczkomaty 11,99 zł
Najlepsza dostawa na adres 17,99 zł
Kurier DHL Express 21,99 zł
DHL POP - odbiór w punkcie 19,99 zł
Pobranie 5 zł
Korzyści premium
dla lojalnych klientów
Bezpłatne prezenty i próbki przy zakupie
Dostawa do domu
i do punktów odbioru
Ekologiczne pakowanie Twoich przesyłek

GRIZLY Mąka z tapioki  BIO 1000 g

  • Klasyfikacja administracyjna: Mąki roślinne
  • Składniki: jadalna mąka z korzenia manioku * 100%
  • * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
  • Kraj pochodzenia: Brazylia, Tajlandia
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)

Cechy i zalety: Mąkę z tapioki pozyskuje się z korzenia manioku, znanego również jako maniok, yuca lub tapioka. Jest uprawiany od wielu tysiącleci, zwłaszcza na obszarach tropikalnych. Mąka egzotyczna zyskała popularność między innymi dzięki atrakcyjnemu składowi tkanin. Mąka z tapioki to w rzeczywistości skrobia uzyskiwana z korzenia manioku poprzez mycie i kruszenie. Następnie miazgę wyciska się do płynu skrobiowego, z którego po odparowaniu wody uzyskuje się mąkę z tapioki. Mąka jest naturalnie bezglutenowa i ma doskonałe właściwości wypiekowe.

Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.

Zastosowanie: Mąka z tapioki jest szeroko stosowana w kuchni, zwłaszcza do pieczenia. Dzięki neutralnemu smakowi może być stosowany do przygotowania słodkich i pikantnych potraw oraz ciast. Jest bezglutenowy, ma właściwości rozluźniające i zagęszczające. Docenimy go przy zagęszczaniu sosów, wypieku chleba lub zastąpi białko przy przygotowywaniu muffinek, siekanych czy placków ziemniaczanych.

Uwaga: mąka z korzenia manioku jest dla nas stosunkowo nowa w Polsce, więc nie wyróżniamy jeszcze jej różnych analogów. Tutaj znajdziesz dwa rodzaje - mąkę z tapioki i mąkę z manioku . Różnica między nimi polega na przetwarzaniu. Mąka z tapioki to w rzeczywistości skrobia uzyskiwana z korzenia manioku poprzez mycie i kruszenie. Następnie miazgę wyciska się do płynu skrobiowego, z którego po odparowaniu wody uzyskuje się mąkę z tapioki. Wręcz przeciwnie, mąkę z manioku wytwarza się przez przetworzenie całego korzenia, który jest po prostu obrany, wysuszony i zmielony na drobną konsystencję. Oznacza to również, że zatrzymuje więcej błonnika, ma delikatny beżowy kolor i grubszą konsystencję niż mąka z tapioki.

Średnia ocena
4,77
ocenione przez 116 użytkowników
5
4
3
2
1
Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość energetyczna: 1498 kJ / 358 kcal
Tłuszcze: 0,02 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01 g
Węglowodany: 89 g
z których cukrów: 3,4 g
Błonnik: 0,9 g
Białka: 0,2 g
Sól: 0,003 g

Producent:
  • CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
  • IČO: 04084357
  • DIČ: CZ04084357

Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.

Średnia ocena
4,77
ocenione przez 116 użytkowników
5
4
3
2
1
11.03.2021

Produkt bardzo wysokiej jakości !! Znakomity produkt dokładnie taki, jaki można kupić w moim kraju, Argentynie ????

04.01.2021

Jest wysokiej jakości. Używam domowego chleba za każdym razem, gdy go pieczę. Piszę tę mąkę z tapioki, ale zwykle dostaję skrobię z tapioki. I to jest różnica. Potrzebuję krochmalu do pieczenia, raz przysłali mi mąkę. Proszę zapytać przed zakupem. Jednak jakość jest doskonała zarówno w przypadku skrobi, jak i mąki.

G
Gabča
13.12.2020

Dodaję go do bezglutenowego chleba na zakwasie i jest zdecydowanie najlepszy, jakiego próbowałam. Szkoda, że nie da się wstawić zdjęcia :-)

06.12.2020

Świetna cena

14.11.2020

Bardzo dobry produkt. Naprawdę bezglutenowa mąka. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny.

Inspiruj się pysznymi przepisami
Ładowanie produktów
© 2014–2023 GRIZLY.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone | Polityka Cookie
Stworzone przez

Jestem tu nowy

Z członkostwem premium otrzymujesz:

Ikonka visačky

Korzysntiejsze ceny

Na wybrane TOP produkty

Ikonka náklaďáku

Darmową wysyłkę

juŻ od 150 zł

Ikonka dárku

Korzyści VIP

Gwarancja 100% satysfakcji

Chcę zostać premium członkiem
Adres

Przetwarzamy Wasze dane osobowe w celu dostosowania naszych usług do Waszych indywidualnych potrzeb. Korzystamy przede wszystkim z elektronicznych kanałów marketingowych, gdzie analizujemy dane i oceniamy odpowiednie wyniki. Przekazujemy również dane podmiotom trzecim w celu analizy (np. IBM, Stormware, Acomware, Seznam, Google, Netstep). Są to agencje marketingowe i analityczne. Dane osobowe możemy przetwarzać przez okres 36 miesięcy od daty ich przekazania. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i przysługuje Państwu prawo do sprostowania i usunięcia danych osobowych, jak również do kontroli tych danych przez naszą firmę.         

z Klikając 'Utwórz konto', zgadzasz się na Polityka prywatności a se Regulamin.
Chronione przez Google reCaptcha | Polityka prywatności | Regulamin