
Bezglutenowe naleśniki z mąki z tapioki
Mąka z tapioki pozyskiwana jest z korzenia manioku i jest bardzo zdrowa. Nie musisz więc mieć wyrzutów sumienia za te naleśniki i na…
Obsługa klienta
221 530 330Z Premium członkostwem otrzymujesz:
Gratisy
i próbki
Lepsze ceny
na wybrane produkty
Darmowa dostawa
juŻ od 150zł
Mąkę z tapioki pozyskuje się z korzenia manioku. Swoją popularność utrzymuje od wielu tysiącleci dzięki doskonałym wartościom odżywczym. Jest bezglutenowy i można go częściowo zastąpić pszenicą.
InPost Paczkomaty | 14,99 zł |
---|---|
Najlepsza dostawa na adres | 18,99 zł |
Kurier DHL Express | 18,99 zł |
DHL POP - odbiór w punkcie | 19,99 zł |
Pobranie | 5 - 9,99 zł |
Cechy i zalety: Mąkę z tapioki pozyskuje się z korzenia manioku, znanego również jako maniok, yuca lub tapioka. Jest uprawiany od wielu tysiącleci, zwłaszcza na obszarach tropikalnych. Mąka egzotyczna zyskała popularność między innymi dzięki atrakcyjnemu składowi tkanin. Mąka z tapioki to w rzeczywistości skrobia uzyskiwana z korzenia manioku poprzez mycie i kruszenie. Następnie miazgę wyciska się do płynu skrobiowego, z którego po odparowaniu wody uzyskuje się mąkę z tapioki. Mąka jest naturalnie bezglutenowa i ma doskonałe właściwości wypiekowe.
Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.
Zastosowanie: Mąka z tapioki jest szeroko stosowana w kuchni, zwłaszcza do pieczenia. Dzięki neutralnemu smakowi może być stosowany do przygotowania słodkich i pikantnych potraw oraz ciast. Jest bezglutenowy, ma właściwości rozluźniające i zagęszczające. Docenimy go przy zagęszczaniu sosów, wypieku chleba lub zastąpi białko przy przygotowywaniu muffinek, siekanych czy placków ziemniaczanych.
Uwaga: mąka z korzenia manioku jest dla nas stosunkowo nowa w Polsce, więc nie wyróżniamy jeszcze jej różnych analogów. Tutaj znajdziesz dwa rodzaje - mąkę z tapioki i mąkę z manioku . Różnica między nimi polega na przetwarzaniu. Mąka z tapioki to w rzeczywistości skrobia uzyskiwana z korzenia manioku poprzez mycie i kruszenie. Następnie miazgę wyciska się do płynu skrobiowego, z którego po odparowaniu wody uzyskuje się mąkę z tapioki. Wręcz przeciwnie, mąkę z manioku wytwarza się przez przetworzenie całego korzenia, który jest po prostu obrany, wysuszony i zmielony na drobną konsystencję. Oznacza to również, że zatrzymuje więcej błonnika, ma delikatny beżowy kolor i grubszą konsystencję niż mąka z tapioki.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1498 kJ / 358 kcal |
Tłuszcze: | 0,02 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,01 g |
Węglowodany: | 89 g |
z których cukrów: | 3,4 g |
Błonnik: | 0,9 g |
Białka: | 0,2 g |
Sól: | 0,003 g |
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.
Produkt bardzo wysokiej jakości !! Znakomity produkt dokładnie taki, jaki można kupić w moim kraju, Argentynie ????
Jest wysokiej jakości. Używam domowego chleba za każdym razem, gdy go pieczę. Piszę tę mąkę z tapioki, ale zwykle dostaję skrobię z tapioki. I to jest różnica. Potrzebuję krochmalu do pieczenia, raz przysłali mi mąkę. Proszę zapytać przed zakupem. Jednak jakość jest doskonała zarówno w przypadku skrobi, jak i mąki.
Dodaję go do bezglutenowego chleba na zakwasie i jest zdecydowanie najlepszy, jakiego próbowałam. Szkoda, że nie da się wstawić zdjęcia :-)
Świetna cena
Bardzo dobry produkt. Naprawdę bezglutenowa mąka. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny.
Mąka z tapioki pozyskiwana jest z korzenia manioku i jest bardzo zdrowa. Nie musisz więc mieć wyrzutów sumienia za te naleśniki i na…
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji
Na wybrane TOP produkty
juŻ od 150 zł
Gwarancja 100% satysfakcji