GRIZLY Mąka z tapioki BIO 1000 g

115 recenzji

Mąkę z tapioki pozyskuje się z korzenia manioku. Swoją popularność utrzymuje od wielu tysiącleci dzięki doskonałym wartościom odżywczym. Jest bezglutenowy i można go częściowo zastąpić pszenicą.

Czytaj więcej
Bio
Wegańskie
Bezglutenowe
Bez dodatku cukru
Bez konserwantów
Bez oleju palmowego
-40%
25,36 zł
15,15 zł w tym VAT
15,15 zł / kg
Grizlíci před vámi už všechno snědli
Czasowo niedostępny
Wysyłka i płatność
Dostawa od 9,90 zł (DHL POP - odbiór w punkcie)
Kurier DHL Express 14,90 zł
DHL POP - odbiór w punkcie 9,90 zł
Dobírka 5 zł
Do 10% zniżki dla zarejestrowanych
Bezpłatne prezenty i próbki przy zakupie
Dostawa do domu
i do punktów odbioru
Ekologiczne pakowanie Twoich przesyłek

GRIZLY Mąka z tapioki  BIO 1000 g

  • Klasyfikacja administracyjna: Mąki roślinne
  • Składniki: jadalna mąka z korzenia manioku * 100%
  • * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego
  • Kraj pochodzenia: Brazylia, Tajlandia
  • Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
  • Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość)

Cechy i zalety: Mąkę z tapioki pozyskuje się z korzenia manioku, znanego również jako maniok, yuca lub tapioka. Jest uprawiany od wielu tysiącleci, zwłaszcza na obszarach tropikalnych. Mąka egzotyczna zyskała popularność między innymi dzięki atrakcyjnemu składowi tkanin. Mąka z tapioki to w rzeczywistości skrobia uzyskiwana z korzenia manioku poprzez mycie i kruszenie. Następnie miazgę wyciska się do płynu skrobiowego, z którego po odparowaniu wody uzyskuje się mąkę z tapioki. Mąka jest naturalnie bezglutenowa i ma doskonałe właściwości wypiekowe.

Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym.

Zastosowanie: Mąka z tapioki jest szeroko stosowana w kuchni, zwłaszcza do pieczenia. Dzięki neutralnemu smakowi może być stosowany do przygotowania słodkich i pikantnych potraw oraz ciast. Jest bezglutenowy, ma właściwości rozluźniające i zagęszczające. Docenimy go przy zagęszczaniu sosów, wypieku chleba lub zastąpi białko przy przygotowywaniu muffinek, siekanych czy placków ziemniaczanych.

W naszym magazynie znajdziesz również ciekawe przepisy i pomysły na wypieki.

Uwaga: mąka z korzenia manioku jest dla nas stosunkowo nowa w Czechach, więc nie wyróżniamy jeszcze jej różnych analogów. Tutaj znajdziesz dwa rodzaje - mąkę z tapioki i mąkę z manioku . Różnica między nimi polega na przetwarzaniu. Mąka z tapioki to w rzeczywistości skrobia uzyskiwana z korzenia manioku poprzez mycie i kruszenie. Następnie miazgę wyciska się do płynu skrobiowego, z którego po odparowaniu wody uzyskuje się mąkę z tapioki. Wręcz przeciwnie, mąkę z manioku wytwarza się przez przetworzenie całego korzenia, który jest po prostu obrany, wysuszony i zmielony na drobną konsystencję. Oznacza to również, że zatrzymuje więcej błonnika, ma delikatny beżowy kolor i grubszą konsystencję niż mąka z tapioki.

Średnia ocena
4,77
ocenione przez 115 użytkowników
5
4
3
2
1
Informacje żywieniowe na 100 g
Wartość energetyczna: 1498 kJ / 358 kcal
Tłuszcze: 0,02 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01 g
Węglowodany: 89 g
z których cukrów: 3,4 g
Błonnik: 0,9 g
Białka: 0,2 g
Sól: 0,003 g

Producent:
  • CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
  • IČO: 04084357
  • DIČ: CZ04084357

Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach były dokładne i aktualne. Jednak przepisy dotyczące żywności są stale aktualizowane, co może zmienić podany skład żywności, zawartość składników odżywczych, alergeny lub informacje dietetyczne. Zalecamy przeczytanie etykietę przed użyciem produktu.

Średnia ocena
4,77
ocenione przez 115 użytkowników
5
4
3
2
1
11.03.2021

Veľmi kvalitné produkt!! Excelente producto exactamente como se puede comprar en mi pais, Argentina ????

04.01.2021

Je kvalitná. Používam pri každom pečení domáceho chlebíka. Píšu, že tapioková múka, ale väčšinou dostanem tapiokový škrob. A je to rozdiel. K pečeniu potrebujem škrob, raz mi poslali múku. Pred kúpou informujte sa. Kvalita je však vynikajúca aj škrobu aj múky.

G
Gabča
13.12.2020

Přidávám jí do bezlepkového kváskového chleba a je rozhodně nejlepší co jsem vyzkoušela. Škoda, že nejde vložit fotka :-)

06.12.2020

Výborná cena

14.11.2020

Veľmi dobrý produkt. Naozaj bezlepková múka. Veľmi dobrý pomer kvality a ceny.

Inspiruj się pysznymi przepisami
Načítání produktů
© 2014–2021 GRIZLY.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone
Stworzone przez FEO

Jestem tu nowy

OTRZYMIESZ NASTĘPUJĄCE KORZYŚCI

Do 10% zniżki na każdy zakup
Im więcej kupisz, tym większy rabat na wszystkie zakupy.
Prezenty urodzinowe
Co roku będziesz cieszyć się urodzinowymi rabatami i kuponami na smaczne niespodzianki.
Przegląd wydarzeń i konkursów
Nie przegapisz już wydarzeń specjalnych, a e-maile dostaniesz także zdrową inspirację.
Adres

Przetwarzamy Wasze dane osobowe w celu dostosowania naszych usług do Waszych indywidualnych potrzeb. Korzystamy przede wszystkim z elektronicznych kanałów marketingowych, gdzie analizujemy dane i oceniamy odpowiednie wyniki. Przekazujemy również dane podmiotom trzecim w celu analizy (np. IBM, Stormware, Acomware, Seznam, Google, Netstep). Są to agencje marketingowe i analityczne. Dane osobowe możemy przetwarzać przez okres 36 miesięcy od daty ich przekazania. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i przysługuje Państwu prawo do sprostowania i usunięcia danych osobowych, jak również do kontroli tych danych przez naszą firmę.         

Warunki ogólne

Klikając 'Utwórz konto', zgadzasz się na Polityka prywatności a se Regulamin.
Chronione przez Google reCaptcha | Polityka prywatności | Regulamin